Acasă Actualitate Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Girocul ies din carantină, joi dimineață

Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Girocul ies din carantină, joi dimineață

DISTRIBUIȚI

Joi, 3 decembrie, de la ora 05.00, patru comune din Timiș ies din carantină, după ce măsura a fost impusă patru săptămâni, prin câte două ordine de instituire pe 14 zile. Este vorba despre comunele Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii, care nu a intrat deloc în carantină – n.r.), Moșnița Nouă și Giroc. Aici, au apărut tot mai puține cazuri de COVID-19, iar, ca urmare, au scăzut și ratele de infectare pe 14 zile.

„Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază (miercuri, 2 decembrie – n.r.), o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost abordată situația epidemiologică din localitățile aflate, astăzi, încă în carantină, adică Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Moșnița Nouă – cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche – și Giroc – cu satul aparținător Chișoda.

Conform analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că rata de infectare/1000 de locuitori a scăzut de la instituirea carantinei, în urmă cu 27 de zile. Totodată, a fost primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică, conform căruia nu se mai impune prelungirea carantinării acestor localități”, transmit reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

Miercuri, la prânz, cele patru comune încă aveau rate de infectare pe ultimele 14 zile de peste 6 cazuri la mia de locuitori, prag peste care se poate – dar nu este obligatoriu – impune carantina. Acestea aveau următoarele rate de infectare: Ghiroda – 6,78; Dumbrăvița – 6,38; Giroc – 6,20; Moșnița Nouă – 6,08.

Comentarii

comentarii