Acasă Actualitate Dumbrăvița rămâne în carantină. Girocul, Moșnița și Ghiroda, nu

Dumbrăvița rămâne în carantină. Girocul, Moșnița și Ghiroda, nu

541
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 23 ianuarie, reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș comunică faptul că Dumbrăvița va rămâne în carantină pentru că încă o săptămână și după data de 24 ianuarie, în ultimele 14 zile rata de infectare din localitate crescând. În celelalte trei comune în care pe 10 ianuarie s-a impus carantina integral – Girocul –  sau parțial – Ghiroda și Moșnița Nouă –, aceasta nu se va mai prelungi.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1.000 de locuitori la nivelul localității Dumbrăvița, aflată în carantină din data de 10 ianuarie 2021, ora 00, nu a scăzut, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune măsura prelungirii carantinării. (…) În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării pentru unitatea administrativ-teritorială Dumbrăvița. În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, azi la ora 12,30, subprefectul  Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

CJSU a emis hotărârea pentru prelungirea carantinării localității Dumbrăvița, iar acum, conform procedurii, se mai așteaptă doar emiterea ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Hotărârea CJSU privind carantinarea și ordinul șefului DSU vor fi transmise către Primăria Dumbrăvița și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cjsutm.ro.

„Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăvița, cât și în cele trei unități administrativ teritoriale care vor ieși din carantină- Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda”, mai transmit reprezentanții prefecturii.

Așadar, în noapte de sâmbătă spre duminică, localitățile Ghiroda, Moșnița Veche, Albina, Giroc și Chișoda ies din carantină. În comunele de care țin acestea, sâmbătă se înregistrează următoarele rate de infectare: Ghiroda – 6,52; Giroc – 5,59; Moșnița Nouă – 7,50. În comparație cu ratele din 9 ianuarie, când a fost adoptată carantina, doar Girocul înregistrează o scădere. În schimb, față de cele din 10 ianuarie, ziua în care s-a instituit efectiv carantina, este clară scăderea în toate cele trei comune. Ratele de pe 9 și 10 ianuarie: Ghiroda – 6,40/7,72; Giroc – 7,82/ 7,97; Moșnița Nouă – 6,65/7,03.

La Dumbrăvița, evoluția crescătoare a ratei este evidentă. Pe 9 ianuarie, aceasta era 6,70 cazuri la mia de locuitori, pe 10 ianuarie a crescut la 6,87, iar sâmbătă, 23 ianuarie, este de 8,54. Rata de infectare în Dumbrăvița se menține în jurul acestei valori de câteva zile, spre deosebire de celelalte trei comune, unde a început să scadă.

Comentarii

comentarii