Acasă Actualitate Duminica floriilor, la Domul Catolic Timişoara

Duminica floriilor, la Domul Catolic Timişoara

339
DISTRIBUIȚI

Duminică, 28 martie, se sărbătoreşte Duminica Floriilor. Cu această zi începe Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor şi Morţii lui Isus Cristos. În Catedrala Romano-Catolică din Timişoara (Domul din Piaţa Unirii) Timişoara, serviciile religioase se vor celebra după un program special. Duminică, 28 martie, se va celebra doar o singură liturghie, cu începere la ora 10. Liturghia acestei duminici începe cu sfinţirea ramurilor şi procesiune. Momentul se va desfăşura în curtea Palatului Episcopal (str. Augustin Pacha, nr. 4). După procesiune începe liturghia propriu-zisă, în care se evocă "Patimile Domnului nostru Isus Cristos" după Evanghelistul Luca. Această liturghie va fi celebrată de Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara.
La ora 16, în biserica Ordinului Piarist, în organizarea Centrul Diecezan de Tineret din Timişoara, va avea loc o celebrare penitenţială, prin care se va marca Ziua Mondială a Tineretului, iniţiat în anul 1985 de către Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea. La ora 17.30, în Catedrala Romano-Catolică, se va oficia o Vesperă Pontificală, cu participarea Capitlului Catedralei.
În zilele de luni, marţi şi miercuri, în Săptămâna Mare, liturghiile se vor celebra după programul obişnuit, fiind oferite ocazii de spovedanie, urmând ca, începând de joi, să se oficieze liturghiile specifice perioadei.

Comentarii

comentarii