Acasă Cultura Duminică va fi o zi frumoasă pentru Teatrul Național din Timișoara, pentru...

Duminică va fi o zi frumoasă pentru Teatrul Național din Timișoara, pentru toți cei care cred în întâlniri

DISTRIBUIȚI

Duminică, 15 noiembrie, va fi o zi frumoasă pentru Teatrul Național din Timișoara, pentru toți cei care cred în întâlniri, pentru toți cei care cred că diferențele dintre noi ne completează, ne dezvoltă.

În lumea uluitoare a celebrului coregraf Pál Frenak, artist pe care îl regăsim astăzi cu numele de scenă Fren_Ak, spectacolul de teatru-dans Vocile Orașului – Central Park transformă un exercițiu inovator într-o experiență unică.

Dacă acum doi ani, Teatrul Național deschidea un spațiu comun de lucru pentru actori și persoane cu deficiențe de auz printr-o serie de ateliere de dans, în spectacolul Vocile Orașului – Central Park dansul devine cifrul care decodează limbaje încă nedescoperite – sunetul pentru persoanele hipoacuzice și limbajul mimico-gestual pentru actori.

Povești în povești în povești, emoție, imaginație punți între cuvânt, trup și universul tăcut al persoanelor cu deficiențe de auz, acesta este Vocile Orașului – Central Park, un spectacol de Fren_Ak, duminică, de la ora 19:00, la Sala 2 a Teatrului Național.

Distribuția îi reunește pe actorii Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Laura Avarvari, Daniela Bostan, Cătălin Ursu, Raul Lăzărescu, Marin Lupanciuc și Răzvan  Ciocoi, cu participarea specială a lui Mario Grizea, selecționat de Pál Frenak, dintre persoanele cu deficiențe de auz care au participat la atelierele de dans din 2019.

Acestora li se alătură dansatoarea Erika Vasas (Ungaria), care a asigurat și asistența de coregrafie.

Vocile Orașului – Central Park este un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara (Centrul de Proiecte Timișoara), realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara (Primăria Municipiului Timișoara) şi al Consiliului Local Timişoara (Consiliul Local Al Municipiului Timisoara).

Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11:00 – 19:00). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

 

Comentarii

comentarii