Acasă Actualitate După 102 cazuri de infecție cu coronavirus confirmate, România intră în Scenariul...

După 102 cazuri de infecție cu coronavirus confirmate, România intră în Scenariul 3. Noile măsuri

463
DISTRIBUIȚI

După ce, până la ora 16.00, au fost confirmate 102 cazuri de infecție cu coronavirus în România, la ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din 14 martie au fost adoptate noi măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19. Odată cu trecerea pragului de 100 de cazuri confirmate, s-a întrat în al treilea scenariu, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Măsurile aprobate pe 14 martie de CNSSU au fost:

  1. abilitarea Administrația Națională a Penitenciarelor, pentru inițierea unui proiect de act normativ de modificare a prevederilor Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care să fie pus în regim de urgență în dezbatere parlamentară.
  2. instituirea măsurii de izolare preventivă a personalului esențial pentru asigurarea funcționării Centralei Nuclear-Electrice CNE Cernavodă, în concordanță cu prevederile Planului de continuitate a activităților de bază în cazul unei epidemii/pandemii.  
  3. membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 m față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații.

La acest moment, situația pe județe a cetățenilor infectați cu virusul COVID-19 se prezintă astfel: București (31), Timiș (11), Hunedoara (14), Constanța (7), Iași (5), Caraș-Severin (4), Covasna (4), Dolj (3), Brașov (2), Mehedinți (2), Mureș (2), Gorj (2), Cluj (2), Neamț (2), Olt (2), Bacău (1), Bihor (1), Buzău (1), Galați (1), Maramureș (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) și Ilfov (1).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.652 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul. Alte 14.573 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Comentarii

comentarii