Acasă Actualitate După 30 de ani, Traian Orban a renunțat la președinția Asociației Memorialului...

După 30 de ani, Traian Orban a renunțat la președinția Asociației Memorialului Revoluției de la Timișoara

959
DISTRIBUIȚI
Traian Orban DSCF9145

La Adunarea Generală a membrilor Asociaţiei Memorialul Revoluţiei din Timișoara de marți, 14 iulie, dr. Traian Orban a renunțat la funcția de președinte, după 30 de ani de activitate.

Adunarea generală s-a desfășurat în aer liber, cu respectarea tuturor cerințelor de distanțare socială.

Orban a atras atenția că este dezamăgit de modul în care a fost și este tratat memorialul de autorități, dar este scârbit și de haiduciile imobiliare cu care s-a confruntat.

”Ne desfășurăm activitatea tolerați și la mila Ministerului Apărării. Asistăm la această haiducie imobiliară.

La 30 de ani de la revoluția din decembrie 1989 putem spune că deținem un patrimoniu foarte valoros prin ansamblul monumental de importanță națională proiecții de fotografii arhivă de presă, de documente, de istorie orală, înregistrări audio video și filme din România și din alte țări cu referire la revoluția română și a revistelor.

În fiecare final de an la Uniunea Scriitorilor din Timișoara au fost prezentate noile noastre publicații.

Am desfășurat diferite proiecte și activități de cercetare și editări de cărți și informări publice și relații cu universitățile, cu inspectoratul școlar, cu Mitropolia Banatului și organizăm expoziții tematice în țară.

Sunt studenți care fac practică la memorial. Completarea arhivelor continuă venind documente din țară și din străinătate”, subliniat dr. Orban.

În încheiere Orban a mai spus: ”Am probleme cu sănătatea. Haiduciile imobiliare în cei 30 de ani au frânat dezvoltarea Memorialului Revoluției din Timișoara, mi-au creat un sentiment de neputință și zădărnicie. Predau ștafeta unor membri mai tineri. Eu în Piața Libertății am fost împușcat. Cum credeți că aș putea conduce Memorialul în garnizoana, unde s-a tras?”.

Comentarii

comentarii