Acasă Actualitate După audieri de trei ore la DNA, Sorin Grindeanu a vorbit și...

După audieri de trei ore la DNA, Sorin Grindeanu a vorbit și despre vânzarea unor case naţionalizate în Timişoara

1361
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu a ieşit de la DNA după mai bine de trei ore, dar nu a vrut să spună în ce dosar a fost citat. A precizat doar că are calitate de martor în dosar.

“Am calitatea de martor. Nu pot să vă spun. Sunt lucruri pe care pot să le declar și altele pe care nu. Nu vreau și nu pot să vă dau amănunte din acest dosar. Eu cred că am fost cât se poate de clar, nu am niciun fel de problemă, calitatea mea este cea de martor”, a spus Grindeanu, la ieşirea de la DNA.

“Nu trebuie să surprindă pe niciun om de bună credinţă momentul în care este chemat ca martor, să spună ceea ce ştie, să spună adevărul. (….) Ati fost un martor informat? – Am spus ceea ce ştiu”, a mai declarat Grindeanu.

Întrebat dacă în calitate de viceprimar a semnat pentru vânzarea unor case naţionalizate în Timişoara, Grindeanu a răspuns scurt: “nu”. “Eu cât am fost viceprimar n-am avut această coordonare, cea de patrimoniu a oraşului Timişoara”, a completat Grindeanu. Este vorba de dosarul în care primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul primar Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru vânzarea ilegală a unor imobile ale statului, care ulterior au ajuns în proprietatea clanului Cârpaci, iar prejudiciul ajunge la 40 de milioane de euro. 

Grindeanu a mai spus că nu se teme de DNA. “Nu vedeţi că sunt zâmbitor. Îmi fac datoria de cetățean”.

Întrebat dacă dosarul are legătură cu plângerea pe care fostul premier i-a făcut-o lui Mihai Busuioc, Grindeanu a răspuns: “nu, nu are nicio legătură”.

Întrebat dacă ar putea veni Liviu Dragnea la audieri, după declarația sa, el a refuzat să răspundă. Sorin Grindeanu a precizat că în perioada în care a fost prim-ministru nu a primit informaţii oficiale despre Tel Drum.

De asemenea, în cazul anchetei privind emiterea OUG 13, Grindeanu a spus că nu a fost audiat.

Comentarii

comentarii