Acasă Administraţie După cinci ani de la începutul lucrărilor, tramvaiul va circula până la...

După cinci ani de la începutul lucrărilor, tramvaiul va circula până la Shopping City

2285
DISTRIBUIȚI

În data de 15 iunie, primarului Timișoarei, Nicolae Robu, project-managerul NEPI România, Adrian Boca, și directorul STPT, Nicolae Bitea, au dat drumul, oficial, circulației tramvaiului de pe linia 2 până la Shopping City. Pentru acest obiectiv, montarea șinelor a început din vara lui 2015. Acum, în 2020, cu plecare în jurul orei 09.00 de la stația Veteranilor, de pe strada Ana Ipătescu, cei trei au urcat în prima cursă oficială către mall-ul din Calea Șagului.

Primarul Nicolae Robu a comentat faptul că acest proiect a fost amânat atât de mult: „N-am primit aprobări să mutăm o amărâtă de stație de măsurare a parametrilor aerului, mutare care însemna o nimica toată din punct de vedere tehnico-economic. O investiție de circa 700.000 de mii de euro – dacă socotim tot ce s-a făcut în jur, aproape un milion de euro – a rămas nefolosită. Nu e păcat oare că timișorenii, în tot acest interval de timp, nu au putut beneficia de acest serviciu? E mare păcat, dar asta au știut să facă guvernanții din perioada respectivă, cu acest proiect, dar și cu o mulțime de altele. Tot ce s-a făcut reprezintă o donație către municipalitate, drept urmare intră în patrimoniul municipiului Timișoara. Aici, în total, sunt circa trei milioane de euro, valoare a contribuției investitorului la binele orașului. La atât se va ridica donația”.

Edilul a explicat că Primăria a condiționat, în eliberarea avizului de oportunitate aferent PUZ-ului pentru centrul comercial, investiția în transportul public în comun. În plus, Robu laudă și inițiativele altor investitori care aduc un plus și binelui public, de exemplu prin aceste donații, estimate de primar la câteva milioane de euro.

Adrian Boca, project manager-ul Nepi Castle, a spus: „ Ne bucurăm să venim în sprijinul comunității timișorene, prin finanțarea acestui proiect: linie de tramvai și stație Shopping City Timișoara. Data de 15 iunie reprezintă, pe deoparte, redeschiderea mallului, în condiții de siguranță sporite, cu respectarea prevederilor care se impun și, a doua parte, deschiderea acestei linii de tramvai. (…)

Am amenajat și zonele învecinate, Calea Șagului, de la Ana Ipătescu și până la parcarea Shopping City, construirea unei noi linii de tramvai, cu toate dotările aferente, inclusiv cu buclă de întoarcere și cu stație în cadrul parcării Shopping City, toate aceste lucrări însumând aproximativ trei milioane de euro. Vor fi donate primăriei și, astfel, suntem bucuroși că aducem un plus acestei comunități. Mulțumim primărie că a sprijinit interesele comunității și a făcut posibil acest proiect”.

Directorul STPT, Nicolae Bitea a declarat: „Mulțumesc și eu investitorului. Bineînțeles, mai mulți cetățeni din Timișoara pot beneficia de serviciile transportului public. La nivelul liniei doi, dacă până vineri au fost cinci unități pe traseu, de luni până vineri, de astăzi vor fi șapte, tocmai pentru a păstra graficele care erau înainte. Sâmbătă și duminica, de la trei unități, câte au fost prezente pe traseu, vor fi cinci. Timpul de așteptare în stație va fi de 15 minute, în timpul săptămânii, iar în weekend, 17”.

Conform datelor oferite de directorul STPT, o cursă de la un capăt la altul, de la Pădurea Verde la Shopping City, ar urma să dureze puțin peste o oră, mai exact, 64 de minute.

Comentarii

comentarii