Acasă Administraţie După Dräxlmaier și Porsche, Fritz anunță încă o investiție în e-mobilitate în...

După Dräxlmaier și Porsche, Fritz anunță încă o investiție în e-mobilitate în Timișoara. ZF va face 300 de angajări în următorii trei ani

1255
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz pare că încearcă să dea încă o lovitură de imagine. După ce în ultimele două zile a anunțat două investiții străine destul de importante în Timișoara, ale Dräxlmaier și Porsche Engineering, miercuri primarul o prezintă și pe a treia, realizată de ZF. Anunțuri lui Fritz vin în contextul în care, tot în ultimele zile, a fost criticat atât pentru lipsa de transparență arătată în felul în care a propus o nouă organigramă, cât și pentru atitudinea față de Simona Neumann, directoarea executivă a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

„A treia investiție majoră în e-mobilitate în Timișoara, în tot atâtea zile! Mă bucură mult anunțul companiei ZF care vrea să-și extindă hub-ul din oraș și să devină un centru cercetare și dezvoltare în mobilitate electrică și soluții software și hardware pentru vehicule acționate electric. În următorii trei ani își vor tripla numărul de ingineri care lucrează acum în oraș, cu 100 de angajări pe an”, scrie Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De altfel, și investițiile Dräxlmaier și Porsche privesc sectorul de e-mobility. Prima companie dorește să producă la Timișoara baterii, în timp ce cea de-a doua vrea să deschidă tot în orașul de pe Bega un hub de testare a diferitelor tehnologii din domeniu. Cele două investiții vor crea 1.000, respectiv de la 50 până la 200 de noi locuri de muncă.

„Am avut o discuție imediat după alegeri cu reprezentanții companiei ZF. Aveau de ales între Timișoara și alte orașe din Polonia, Portugalia, Serbia și România și le-am prezentat avantajele noastre: un oraș inovator, cu forță de muncă de înaltă calificare, care aspiră să devină un pol al tehnologiilor verzi și soluțiilor de e-mobilitate. Mă bucur că ZF a ales Timișoara. Și cred că anunțurile din ultimele zile vin să confirme că o administrație deschisă către mediul de afaceri, un oraș cu o viziune de dezvoltare clară și soluții concrete la problemele lor, o comunitate de oameni diverși și implicați, atrag investitorii”, mai scrie Fritz în postarea sa pe rețelele de socializare.

Comentarii

comentarii