Acasă Administraţie După mai multe contre între Nica și Fritz, „primăria este pregătită să...

După mai multe contre între Nica și Fritz, „primăria este pregătită să ofere consiliului județean expertiza sa în gestionarea centrului de carantină pentru migranți”

DISTRIBUIȚI

Marți, 21 aprilie, primarul Timișoara, Dominic Fritz, și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, au avut, de la distanță, niște replici în contradictoriu pe tema carantinării migranților din Timișoara. În conferința de presă de la ora 11.00, primarul a deschis subiectul, pentru ca, după nici două ore, să dea replică și Nica, pe Facebook. Miercuri, primarul a continuat printr-un comunicat de presă.

În conferință, Fritz spunea că primăria este singura care a pus la dispoziție spații de cazare pentru carantinarea migranților și propunea ca și CJT-ul să facă același lucru. În replică, Nica a spus că deja a fost oferit un spațiu cu 45 de locuri și, oarecum ironic, că este „surprins că acest lucru nu este cunoscut la nivelul Primăriei Timişoara”.

Miercuri, în comunicatul primăriei, se arată că aceasta este „pregătită să ofere Consiliului Județean Timiș expertiza sa gestionarea centrului pentru migranți”. Asta în ideea că, la fel ca primăria, și Consiliul Județean Timiș se poate ocupa de gestionarea centrului, prin DGASPC Timiș, în a cărei administrare a fost și dat deja.

„Primăria Municipiului Timișoara, singura instituție din județul Timiș care, din luna noiembrie până în prezent, a cazat în centrul de carantinare peste 2500 de migranți ajunși în județ din Serbia, este pregătită să ofere Consiliului Județean Timiș expertiza sa în gestionarea unui astfel de centru”, se arată la începutul comunicatului. În aceeași notă ușor ironică adoptată anterior de Nica, se mai menționează că primarul „salută hotărârea Consiliului Județean Timiș de a deschide, după aproape 6 luni de discuții, un centru propriu pentru carantinarea migranților”.

„În nicio discuție avută până acum la nivel instituțional între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș nu s-a pus vreodată problema ca acest centru să fie operat de municipalitate. Aceeași lege care a permis Primăriei Timișoara să își asume un gest de responsabilitate și să opereze un centru de carantină pentru migranți, permite și Consiliului Județean Timiș să facă același lucru. Migranții nu sunt doar ai Timișoarei, sunt o responsabilitate și a tuturor autorităților locale, dar și a celor naționale, care au răspunderea pentru migranții care ies din carantină. Am deplină încredere în capacitatea Consiliului Județean Timiș, împreună cu structurile sociale din subordinea lui, de a opera un centru de carantinare, așa cum o face primăria din noiembrie încoace. Bineînțeles că stăm la dispoziție să ajutăm cu experiența noastră, dacă e nevoie. Pasatul de responsabilități și spălatul pe mâini de probleme nu ne duc mai departe. Este momentul ca toate instituțiile, de la Timișoara până la București, să lucreze împreună și să nu se mai bazeze doar pe bunăvoința timișorenilor, greu încercată în aceste luni”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii