Acasă Actualitate E nevoie de solidaritate şi transparenţă pentru a fi redusă corupţia

E nevoie de solidaritate şi transparenţă pentru a fi redusă corupţia

379
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 150 de timişoreni, alături de autorităţi locale din poliţie, primărie şi alte instituţii au participat, marţi, 13 aprilie, la Hotel Timişoara, la o amplă dezbatere publică, în scopul informării şi sensibilizării cetăţenilor despre fenomenul corupţiei.
Maria Grapini, reprezentanta femeilor de afaceri, a spus că, fără îndoială, există corupţie, dar este nevoie de transparenţă în instituţii şi solidaritatea cetăţenilor şi autorităţilor pentru a fi diminuată corupţia. “Am avut un caz, încât o să vă vină să râdeţi, cu o asociaţie de proprietari care trebuia să plătească un impozit de trei lei, în bani noi. Din greşeală, funcţionarul de la finanţe a introdus în calculator, în 2004, când se introducea cu mâna cât trebuia să plăteşti, codul fiscal de nu ştiu câte cifre, în loc de acea sumă de 3 lei.

Asociaţia a fost executată să plătească acea cifră cu cheltuială mare a instituţiilor statului. Dar pentru ce? Pentru trei lei, care şi aşa îi plătise”, a spus Petru Olariu, preşedintele FALT. Campania face parte din proiectul “Guvernare, Anticorupţie, Transparenţă, Atitudine (GATA)”, finanţat de către Uniunea Europeană. Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT), în parteneriat cu Asociaţia PAEM Arad, Asociaţia pentru Integrarea Dezvoltării Durabile Simeria, Asociaţia Microregională „Banat-Ripensis” Jimbolia şi Liga pentru Integrarea şi Dezvoltarea Societăţii Vaţa de Jos, implementează, în perioada 20 ianuarie  – 19 noiembrie, proiectul GATA, în Regiunea de Dezvoltare Vest (în localităţile Timişoara, Arad, Jimbolia, Simeria, Vaţa de Jos).

 

Comentarii

comentarii