Acasă Actualitate E.ON Energie a dat din nou în judecată Colterm și Primăria Timișoara,...

E.ON Energie a dat din nou în judecată Colterm și Primăria Timișoara, pentru recuperarea unor penalități de întârziere la plata facturilor de 1,4 milioane de euro

871
DISTRIBUIȚI

E.ON Energie a deschis o nouă acțiune în justiție împotriva Primăriei Timișoara și societății de termoficare Colterm. Furnizorul de gaze naturale vrea să recupereze suma de 6.813.680 lei, care reprezintă penalitățile calculate pentru facturile plătite cu întârziere în perioada martie 2019 – martie 2020.

E.ON  a întrerupt de mai multe ori furnizarea de gaz metan, care a condus la oprirea furnizării apei calde și a energiei termice în Timișoara, din cauza datoriilor uriașe acumulate de administrația condusă de Nicolae Robu. La ultima întrerupere, în luna februarie, la intervenția disperată a primarului, Colterm și Consiliul Local Timișoara s-au angajat să plătească în avans aproape 10 milioane de euro „pentru asigurarea, în condițiile legii, a continuității serviciului public de alimentare cu energie termică a populației Municipiului Timișoara”.

Procesului se judecă la Curtea de Apel Târgu Mureș, iar următoare ședință va avea loc în data de 24 iunie.

Comentarii

comentarii