Acasă Actualitate Ţeapă de mii de lei – dată de un ins care ar...

Ţeapă de mii de lei – dată de un ins care ar trebui să apere drepturile cetăţenilor

412
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Organizaţiei Naţionale Pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – Filiala Timişoara este un ţepar de primă mână. ZIUA de Vest vă prezintă două cazuri de înşelătorie pe faţă. Primul şi, poate, cel mai important caz este cel al unui bătrân de 70 de ani, din judeţul Caraş-Severin, care şi-a încredinţat actele casei, în original, preşedintelui acestui ONG, Dănilă Fodor, care, de mai bine de câteva luni, este de negăsit. Bătrănul este supărat şi zice că nu s-a gândit niciodată că un om care ar trebui să apere legea este cel care o încalcă. "Nu pot să cred cât de naiv am fost. Am avut încredere în acest om, care mi-a luat actele casei şi acum nu mai pot da de el. Mă aştept ca, în orice moment, să îmi facă figura şi să mă dea afară din casa pentru care am trudit o viaţă întreagă. I-am dat actele casei mele pentru a mă ajuta într-o problemă, iar acum am probleme şi mai mari din cauza acestui om fără suflet", spune unul dintre păgubiţi
Dănilă Fodor – şarlatan de primă mână
Un alt caz de înşălătorie este cel al timişoreanului Ilie C. (foto), care a sperat că preşedintele ONADO, Dănilă Fodor, îi va rezolva problemele pe care le avea în instanţă. "Ce să vă spun, am avut ceva probleme şi am apelat la acest om, care spunea că mă poate ajuta. De fapt, acest om mi-a promis marea cu sarea şi m-a lăsat fără 4.700 de lei. Fodor mi-a promis că îmi va rezolva problemele pe care le am în instanţă, pentru suma de 4.700 de lei. Din momentul în care i-am dat banii au trecut mai bine de doi ani şi eu am rămas cu banii daţi şi cu problema nerezolvată, iar acum acest om este de negăsit", spune timişoreanul.
Dănilă Fodor şi-a ascuns bine urmele
Preşedintele Organizaţiei Naţionale Pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – Filiala Timişoara a reuşit să îşi ascundă bine urmele, după ce a înşelat zeci de persoane. Acesta le promitea păgubiţilor că le rezolvă orice problemă, pentru diferite sume de bani. În realitate, nu mişca un deget, gândul lui era doar la bani. Dănilă Fodor îi punea pe cei care îi treceau pragul biroului, situat pe strada Dacilor nr 13, din Timişoara, să facă o donaţie către asociaţie. În schimbul acestor bani, el se angaja să le rezolve problemele pe care le aveau. Aşa se face că, în momentul de faţă, acesta pare de neatins, atât de justiţie, cât şi de finanţe. Asta pentru că pentru banii obţinuţi, bărbatul nu trebuie să plătească taxe şi impozite şi nici nu poate fi incriminat de organele competente. Oricum, cei care au luat ţeapă de la acest aşa-zis binevoitor sunt hotărâţi să-i facă felul. Mai exact, aceştia şi-au propus să se răzbune pe maşina pe care Dănilă Fodor o deţine. Culmea este că, de câteva luni, acesta nu mai are numerele de telefon valabile, biroul este în permanenţă închis, iar maşina acestuia este de negăsit. Cu toate acestea, în momentul de faţă, DNA a primit o plângere din partea unui învinuit şi anchetează acest caz incredibil de înşelătorie al unui om care ar fi trebuit să aplice legea. Timp de aproximativ două săptămâni, am încercat să îl contactăm pe acest om, dar acest lucru ne-a fost imposibil, întrucât este de negăsit.

 

Comentarii

comentarii