Acasă Actualitate Ţeapă de mii de lei, trasă de o firmă de termopane din...

Ţeapă de mii de lei, trasă de o firmă de termopane din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Ovidiu Grigorescu, preşedintele unei asociaţii de propietari de pe strada Odobescu din Timişoara, a vrut să facă o faptă bună, care s-a întors însă împotriva lui. Mai exact, acesta a vrut ca blocul în care locuieşte împreună cu alte familii să arate mai frumos. Pentru acest lucru, Grigorescu a contactat o firmă de termopane din Timişoara, care să monteze un geam imens pe casa scării. În schimbul acestui geam termopan, Asociaţia de Propietari de pe strada Odobescu trebuia să plătească o sumă de aproximativ 6.000 de lei. Ovidiu Grigorescu, preşedintele asociaţiei, a contactat firma Aplast din Timişoara, pentru montarea acestui geam. Contractul a fost semnat între Xenia Bunyevatz, în calitate de reprezentant Aplast şi de Ovidiu Grigorgescu, în calitate de preşedinte de asociaţie. Greşeala domnului Grigorescu, care are şi o vărstă venerabilă, constă în faptul că nu a fost atent la actele semnate. În fapt, persoana care era reprezentantul Aplast a făcut contractul respectiv printr-o firmă intermediară, care era în faliment. Korady Center era firma intermediară, care se obliga să monteze geamul termopan, însă din momentul în care au luat banii, reprezentanţii acestei firme s-au făcut nevăzuţi.

Plângere la OPC Timiş

După semnarea contractului cu Korady Center, Ovidiu Grigorescu a început să facă investigaţii pe cont propriu, în care a aflat că firmele Aplast şi Korady erau în insolvenţă, respectiv faliment. În acel moment, Grigorgescu şi-a dat seama că a fost înşelat şi a făcut plângeri la OPC Timiş şi IPJ Timiş. Timp de aproximativ două luni, bărbatul nu a fost contactat nici de reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru protecţia Consumatorului Timiş, nici de cei ai poliţiei. La un interval de timp, Grigorgescu a primit un răspuns pe care îl considera aberant, din partea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor Timişoara, care îl consideră vinovat pe acesta şi îi sugerează să completeze banii pe care i-a pierdut ascociaţia, din propriul buzunar. Mai mult, această asociaţie susţine şi că Grigorescu a deturnat fonduri. Preşedintelele Asociaţiei de Propietari de pe strada Alexandru Odobescu susţine că cei de la această asociaţie şi-au depăşit competenţele. „Eu am făcut plângere la OPC Timiş şi am primit răspuns din partea altei instituţii. Este incredibil ce se întâmplă la noi în ţară. În plângerea mea, spuneam că am fost înşelat, iar până la urmă am eu am fost scos principalul vinovat, deşi eu am avut doar intenţii bune. La 80 de ani, am aflat că deturnez fonduri şi că suma care lipseşte din asociaţia pe care o conduc trebuie completată de mine. Este incredibil ce răspuns pot da aceşti oameni, care ar trebui să ne apere”, spune Ovidiu Grigorescu.

„Nu este de competenţa noastră”

Marinela Iliaş, directorul OPC Timiş, spune că instituţia pe care o conduce apără doar persoanele fizice. „Nu este de competenţa noastră: noi apărăm doar persoanele fizice, iar în acest caz este vorba de o asociaţie de propietari, care are statut juridic. Noi nu am putut interveni şi am înaintat plângerea colegilor de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului Timişoara, care se ocupă de astfel de cazuri”, spune Marinela Iliaş.

Deturnare de fonduri?

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului Timişoara, instituţia care a oferit acest răspuns halucinant, are statut de ONG şi nu primeşte bani de la stat, iar cei care lucrează aici nu sunt remuneraţi. Inginerul Gheorghe Gornic este omul care l-a acuzat pe Ovidiu Grigorescu de deturnare de fonduri. Mai exact, acesta spunea, în răspunsul scris, că bărbatul se face vinovat de lipsa banilor din asociaţie. „Ne-am documentat şi suntem în măsură să vă comunicăm următoarele: Preţul unei lucrări similar cu a dumneavostră în oraş, la alte firme este de 4.000-4.500 lei în total, deci mai ieftin cu aproximativ 30-35% ca a dumneavoastră. Cât de realist (credibil) poate fi un contract a cărui valoare este mult peste cea reală şi a cărei seriozitate este “garantată”  de un dealer din localitatea Ceptura, judeţul Prahova, reprezentant Aplast Timişoara, care încheie un contract cu Korady Center Timişoara (ambele închise), lucrarea urmând a fi executată de către Aplast? Potrivit afirmaţiei dumneavoastră din reclamaţie „nişte hârtii eliberate de nişte oameni cu scopul clar de a ne fura” vă faceţi vinovat de încheierea acestui contract şi (cel puţin) neglijenţă în gestionarea bunurilor Asociaţiei de Propietari. Prin urmare, vă recomandăm să completaţi suma care, din vina dumneavostră, lipseşte din gestiunea blocului, iar dumneavostră să acţionaţi în judecată factorii incriminaţi, pentru a vă recupera suma respectivă (atenţie! Poate apărea şi un alt aspect:deturnare de fonduri!), se arată în foaia inginerului Gheorghe Gornic. Mai mult, acest domn spune că a fost finuţ în momentul în care a întocmit acest răspuns. „Este clar că acest om se face vinovat, eu chiar am fost finuţ în răspunsul oferit. Eu consider că acest domn se face vinovat de neglijenţă, iar acest lucru nu îl scuză”, spune Gheorghe Gornic.

Poliţia Timiş nu comentează acest caz

Ana Maria Ciocani, poliţistul care se ocupă de acest caz, nu vrea să comenteze pe marginea dosarului pe care îl are în lucru, de mai bine de patru luni. „Nu comentez, pentru că dosarul este în lucru şi nu pot face nici o afirmaţie. Nu pot să vă spun nici măcar dacă am luat declaraţii celor implicaţi. Oricum, dosarul va fi finalizat şi trimis procurorului de caz”, spune Ana Maria Ciocani. La finalul acestui articol, putem spune cu certitudine că  Asociaţia de Propietari de pe strada Odobescu din Timişoara a rămas cu un prejudiciu. Care, probabil, va fi plătit de preşedintele acestei asociaţii, până ce justiţia se va gândi să facă lumină în acest caz.

Comentarii

comentarii