Acasă Economic UPDATE – Ţeapă de proporţii în turism – au plătit mii de...

UPDATE – Ţeapă de proporţii în turism – au plătit mii de euro pentru a merge în Turcia şi au rămas în aeroport – FOTO

744
DISTRIBUIȚI

Firmă activă, adresă fictivă

17 timişoreni au stat astăzi mai multe ore în Aeroportul Timişoara aşteptând în zadar să plece în vacanţă în Turcia. Deşi au achitat fiecare sume cuprinse între 1.700 şi 2.000 de euro pentru sejururi, turişti au descoperit în momentul când au vrut să se îmbarce în avion că au luat „clapă”. Mai bine spus, Clapa le-a luat banii, pentru că turiştii au fost înşelaţi de Jenica Clapa, reprezentanta agenţiei de turism Your Next Holiday. Oamenii au plătit banii la agenţia din Timişoara, dar reprezentanţii tour-operatorului nu le-au rezervat locurile în avion şi nici la hotel pentru că cei de la agenţie nu au virat sumele în cont. Conform unor informaţii vehiculate prin agenţiile de turism sin Timişoara, Jenica Clapa a plecat acum câteva zile din oraş şi, mai mult, nu este la prima ţeapă de acest fel, având anul trecut, la Cluj Napoca, o „afacere” similară. Pentru că cei de la Your Next Holiday au programate plecări spre Turcia şi în următoarele săptămâni. „Activăm de 10 ani în acest domeniu şi nu am avut până acum astfel de probleme. Reprezentanţii agenţiei de turism nu au virat sumele în conturi iar oamenii nu s-au putut îmbarca,” a declarat Silvia Luţesc, reprezentant tour-operator. Reprezentanţii tur operatorului susţin că nu au auzit de această Jenica Clapa, iar firma pe care o reprezintă nu a avut relaţii contractuale cu ei.

{vsig}galerie/turism{/vsig}

Firmă activă, adresă fictivă

Teoretic, firma Your Next Holiday SRL este înregistrată cu sediul social în Arad, pe strada Şelimbăr, la numărul 13. Este vorba despre o stradă de doar câteva case aflată în zona centrului istoric vechi al Aradului, dificil de găsit chiar şi de către arădenii care-şi cunosc bine oraşul. La numărul 13 se află o casă mare, cu gard metalic, unde însă nu este afişat nici un însemn al vreunei societăţi comerciale. Am aflat că firma respectivă este doar înscrisă pe această adresă, având punct de lucru doar la Timişoara. Practic, se pare că firma de turism nu a activat vreodată la Arad. Cu toate acestea, firma Your Next Haliday este cunoscută şi la Arad, aflându-se inclusiv în baza de date organizatorilor de târguri de la complexul Expo Arad International, aparţinând Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad. A participat chiar şi la târgul de turism organizat în această primăvară la Arad, în evidenţele Expo Arad International firma apărând cu aceeaşi adresă, pe strada Şelimbăr, nr. 13. Nu există nici un dubiu privind seriozitatea firmei, ceea ce ne-a fost confirmat şi la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Arad, unde nu există nici o reclamaţie înregistrată la adresa acestei firme.
Your Next Holiday a fost înființată în 2009 și îi are ca asociați pe Jenica Clapa domiciliată în Cluj, 50% din capitalul social, Dacian Romanus Gherdan și Simona Gherdan, ambii cu 25%, domiciliati în Timișoara. Dacian Romanus Gherdan mai este asociat și administrator și la SC SILHUETTE srl din Arad, iar Simona Gherdan (Manea) este administrator la SC BEST PROTECTION GROUP din Timișoara,  SC MIDENSI SRL din Timișoara și SC DUAL VEST Timișoara.

Comentarii

comentarii