Acasă Economic Echipa de liceeni de la „Grigore Moisil” Timișoara, pe podium în finala...

Echipa de liceeni de la „Grigore Moisil” Timișoara, pe podium în finala Early Innovators Business Plan Competition, cea mai mare competiție națională de antreprenoriat susținută de BCR Școala de Business

DISTRIBUIȚI

Tania-Maria Vătășoiu, elevă a colegiului național „Radu Greceanu”, din Slatina, județul Olt,  a câștigat locul I și 1.500 de euro, pentru „Flopic”, o companie care produce panouri florale cu filtre de aer inteligente, confecționate preponderent din mușchi. Tania și-a susținut planul de afaceri în cadrul celei de-a doua ediții Early Innovators Business Plans Competition (EIBPC), eveniment organizat de Steinbeis Danube Center (prin Steinbeis Romania), în parteneriat cu BCR Școala de Business.  Cele 23 de echipe finaliste, reprezentate de tineri din București, Timișoara, Iași, Olt, Vâlcea, Dâmbovița, Satu Mare, Bihor, Maramureș, Suceava, Argeș, Gorj și Brăila și-au susținut pitch-urile finale la sediul BCR, The Bridge, în fața unui juriu format din antreprenori, reprezentanți BCR și Steinbeis Romania.

Echipa RobotX (Colegiului Național „Doamna Stanca”, Satu Mare) s-a clasat pe locul II și a primit din partea BCR un premiu în valoare de 1.000 de euro, pentru o idee de afaceri ce presupune o școală de robotică pe 4 roți, destinată copiilor din mediul rural. Câștigătorii premiului III, în valoare de 600 de euro, au fost reprezentanții Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, echipa New Life, din Timișoara. Ideea lor a fost crearea unei platforme online de cursuri IT pentru elevii de gimnaziu și de liceu.

Au fost acordate trei mențiuni în valoare de câte 300 de euro fiecare pentru:

  • Elena Denisa Moncea (Liceul Teoretic „Simion Stolnicu”, Comarnic, jud. Prahova)
  • Echipa Vianovation (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București)
  • Echipa Woodcell (Liceul Teoretic „O.C Tasleanu”, Toplița, jud. Harghita).

Am avut 233 de echipe de liceeni care s-au înscris în competiție. Toate aceste echipe au primit feedback personalizat de la membrii juriului, pentru a putea îmbunătăți și chiar pune în aplicare ideea lor de afaceri. 23 din echipele înscrise au fost selctate în finală. Este un rezultat extraordinar, dacă ne gândim că suntem abia la a doua ediție a competiției, iar numărul de planuri de afaceri înscrise este comparabil cu cel din Germania, unde acest eveniment are deja o tradiție de peste 15 ani”, a declarat Jurgen Raizner, expert Steinbeis pentru Europa Centrală și de Est și director al Steinbeis Donau Zentrum.

Îi felicit pe toți participanții Early Innovators Business Plans Competition pentru munca, curajul și dorința de schimbare pe care vor să o aducă prin afacerile lor și pentru că au demonstrat, încă o dată, că antreprenoriatul poate să înceapă de la o vâstă fragedă. Prin toate proiectele pe care le susținem, dorim ca tinerii cu spirit antreprenorial să știe că Banca Comercială Română este alături de ei, de noua generație de antreprenori, și le vom pune la dispoziție resursele necesare pentru ca ei să reușească. Visul nostru este să ajungem, în timp, să avem peste 50 de liceeni, finaliști Early Innovators Business Plans Competition, în fiecare județ al României”, a afirmat Ana-Maria Crețu, Coordonator programe start-ups BCR.

Echipele finaliste și-au prezentat planul de afaceri live printr-un pitch de trei minute, urmat de o serie de întrebări și feedback personalizat din partea juraților și a Cristinei Bâtlan, co-fondator Musette și Investitor la Imperiul Leilor, care a avut rolul de președinte al juriului. Criteriile de evaluare pentru acordarea premiilor au fost: 1. Ideea de business, 2. Tehnologii folosite și aplicabilitate, 3. Analiza concurenței, 4. Sustenabilitate, 5. Inovație, 6. Viziune și 7. Scalabilitate, iar premiile totale au valorat  peste 4.000 de euro. Înregistrarea finalei poate fi accesată pe pagina de Facebook BCR.

 Antreprenoriatul este despre „a face”. A face lucruri, a construi, a face bine, atât pentru tine, dar mai ales pentru alții și pentru lumea în care trăim cu toții. Am asistat la niște prezentări grozave și am speranță în viitoarea generație de antreprenori ai României. Avem tineri creativi, cu idei inovatoare, care trebuie susținuți și încurajați, pentru că ei reprezintă viitorul nostru”, a spus Cristina Bâtlan, co-fondator Musette și Investitor la Imperiul Leilor.

Early Innovators Plans Competition este o competiție care se adresează liceenilor și își propune să dezvolte mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor, bazându-se pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din România. EIPC este un concurs unic în România din perspectiva conceptului, metodologiei și flexibilității cu privire la participare deoarece poate aplica orice elev, de la orice liceu, indiferent de profilul liceului pe care îl frecventează, singura condiție fiind ca elevul să fie coordonat de un profesor, indiferent de specialitate.

Juriul a fost format din 24 de antreprenori și manageri cu experiență în diverse domenii de business și medii universitare: Cristina Bâtlan – Musette, Ana-Maria Crețu – BCR, Alin Niță – FivePlus Solutions, Andreea Paul – INACO – Inițiativa pt Competitivitate, Andrei Bucur – Smart Tech Energy Concept, Aura Icodin – Centrul de Limbi Straine A_BEST, Aurelian Iuscu – Business Future Solutions, Cornel Bărbuț – VegaComp Consulting, Cornel Berțea Hanganu – Școala fără Șomeri | ASCEDO International, Crina Diculescu – Dynamic Business Connections, Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a Romaniei, Darius Madadi – Radăcini Auto, Cristian Balaban – Audit D`Or, Ioana Arsenie – Trusted Advisor & Trusted App, Mihaela Cornelia Dan – Academia de Studii Economice, Natalia Lepădatu – TARA Interactive, Raluca Voivozeanu – PRIA Events, Shahrazad Hadad – Academia de Studii Economice, Silviu Nicolescu – PRORA, Simona Irina Goia – Academia de Studii Economice, Ștefan Budulan – UP Romania, Virginia Zețu – FIBERCON, Ciprian Lepădatu – Asociația Firmelor Constănțene și Budescu Costel Cristian – Prima Construct.

Comentarii

comentarii