Acasă Actualitate „Echipa Golcea” revine la conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş

„Echipa Golcea” revine la conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş

382
DISTRIBUIȚI

Lovitură de teatru la vârful învăţământului preuniversitar timişean…
Mutare şoc în plină perioadă de examene, la vârful Inspectoratului Şcolar Timiş. Cornel Petroman şi Ion Luican sunt noii inspectori şcolari generali adjuncţi de Timiş. Ei i-au înlocuit pe Dumitru Tomoni şi Marin Popescu, în baza unor ordine venite de la Ministerul Educaţiei. Cel mai probabil, marţi sau miercuri, va veni şi ordinul de renumire pe funcţie a fostului inspector şcolar general – Sandu Golcea.

Au revenit după un an de procese…

Golcea şi adjuncţii au fost zburaţi din funcţii pe 6 mai 2009. După o serie de procese, „Echipa Golcea” a obţinut o decizie definitivă de revenire pe funcţii din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Încă inspector general, Mariana Eftimie aşteaptă, dintr-un moment în altul, să se reîntoarcă la catedra de la Liceul Silvic. Toţi cei trei vor trebui să primescă salariile întregi din momemntul în care au fost „zburaţi” şi până la reîncadrare. O sumă totală s-ar învârti undeva în jurul a 150.000 de lei.  Golcea s-a mai întors pentru… câteva ore la conducerea IŞJ Timiş. Pe 1 septembrie 2009, Golcea câştiga procesul intentat ministerului la Tribunalul Timiş. Tot atunci a venit, oficial, la IŞJ pentru a-şi prelua funcţia. Câteva zile mai târziu, a venit şi ordinul Minsiterului Educaţiei. În primul alineat, Golcea era numit în funcţie, pentru ca la punctul 2 să fie suspendat…

Luican: „S-a făcut, în sfârşit, dreptate”

Ion Luican este, poate, cel mai fericit din cei trei care au câştigat procesele la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mandatul lui Luican ar trebui să se încheie abia la sfârşitul lui 2012. „S-a făcut, în sfârşit, dreptate. Îmi trebuie două – trei zile să mă acomodez şi nu cred să fie vreo problemă. Încă nu ştiu nimic de banii pe care ar trebui să-i primesc”, ne-a declarat Luican. El a fost trecut pe postul lui Tomoni şi a preluat resursele umane şi managementul IŞJ Timiş. Luican va fi şi preşedintele comisiei de înscrieri în clasa a IX-a. Cornel Petroman, al doilea adjunct care a revenit pe funcţie, a preluat investiţiile şi reţeaua de transport şcolar. El a fost deja numit preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat. „S-a înlăturat un abuz, prin care noi am fost daţi afară. Nu ştiu care este modalitatea concretă de achitare a despăgubirilor şi nici ce se va întâmpla la finalul mandatului meu”, ne-a spus Petroman. Mandatul său se termină la 1 noiembrie 2010.

Golcea: „Funeriu mi-a făcut trei propuneri, pe care a trebuit să le refuz”

Sandu Golcea este încă în aşteptare. El spune că hârtia lui de la minister nu a a ajuns încă şi datorită faptului că ministrul Funeriu ar avea alte planuri. „Ieri (n.r. – duminică), domnul ministru Funeriu mi-a făcut trei propuneri să vin la Bucureşti. A reînoit propunerea să vin pe postul de director al Direcţiei de Inspecţie Şcolară, dar mi-a propus şi să-i fiu consilier. A insitat că m-ar dori pe acest post. A trebuit să refuz, tatăl meu a murit recent şi starea mea nu este cea mai bună. Probabil că prima decizie pe care o voi lua când voi fi renumit inspector general va fi să-mi iau concediu”, ne-a declarat Golcea. Mandatul lui Golcea ar trebui să se încheie foarte repede – în septembrie 2010.

Eftimie: „Nu vor fi probleme, pentru că totul este pus la punct”

Atât Golcea, cât şi Luican şi Petroman au de încasat  sume frumoase de bani. Toate drepturile salariale din momentul în care au fost înlăturaţi de la conducerea IŞJ Timiş şi până acum. În mare este vorba de 50.000 de lei de persoană. Mariana Eftimie pleacă la catedră, la Liceul Silvic, Marin Popescu, la liceul din Recaş, iar Dumitru Tomoni la liceul din Făget. „Nu vor fi probleme la examenul de bacalaureat sau la titularizare, pentru că totul este pus la punct, mai trebuie făcută doar tragerea la sorţi a comisiilor. Am muncit şi am avut rezultate, plec cu fruntea sus din inspectorat”, a spus Mariana Eftimie. Ea ar putea reveni foarte repede la conducere, odată cu încheierea oficială a mandatului lui Golcea, în septembrie 2010.

Comentarii

comentarii