Acasă Actualitate Echipa UVT.SmartBits câștigă hackathonul internațional Unihack2022

Echipa UVT.SmartBits câștigă hackathonul internațional Unihack2022

DISTRIBUIȚI

În perioada 24-27 noiembrie 2022, a avut loc hackathonul internațional Unihack, organizat în Timișoara de Liga AC. Evenimentul a pus un accent deosebit pe rezolvarea problemelor civice.

Peste două sute de participanți au luat parte la competiție, echipa Universității de Vest Timișoara, clasându-se în primele cinci echipe care au intrat în runda finală, pentru câștigarea marelui premiu în valoare de 2000 de euro. Fiecare dintre cele cinci echipe și-a prezentat ideea, proiectul și implementarea unde a fost cazul. Echipa UVT.SmartBits a reușit să capteze atenția publicului și a juraților, câștigând în final premiul cel mare. Echipa este formată din patru studenți ai Facultății de Matematică și Informatică a UVT – Theodor Grumeza, Richard Baczur, Daniel Miron și Răzvan Iovescu – și un student, Robert Iridon, de la Facultatea de Mecanică a UPT.

ChatterGlove – proiectul câștigător dezvoltat de echipa UVT.SmartBits, reprezintă o manușă prototipată de tip exoschelet, conectată la un smartphone, cu ajutorul căreia persoanele cu deficiențe de auz și vorbire se pot integra mai ușor în societate, facilitând interacțiunea umană prin intermediul unei interfețe comune. Practic, persoanele cu deficiențe de auz și vorbire vor putea comunica mai ușor cu cei care nu cunosc limbajul semnelor.

Rectorul UVT, marilen Gabriel Pirtea: UVT este o comunitate academică ce prețuiește inovarea, iar seria activităților de echipă pentru competiții de robotică este una dintre cele mai bine conturate, în acest spirit. Îi felicit pe componenții echipei de robotică UVT.SmartBits, care își văd recompensată valoarea și inventivitatea prin câștigarea marelui premiu în hackathonul internațional Unihack”.

 

 

Comentarii

comentarii