Acasă Sport Echipajul Szabo Gergo – Kohler Zoltan a castigat Timis Rally – Realitatea...

Echipajul Szabo Gergo – Kohler Zoltan a castigat Timis Rally – Realitatea TV, la capatul unui duel de zile mari

DISTRIBUIȚI

Dupa spectacolul oferit in deschidere, vineri, prin Superspeciala de la Timisoara, Timis Rally – Realitatea TV si-a mutat astazi cartierul general la Lugoj, oras in imprejurimile caruia s-au desfasurat celelalte 14 probe speciale, din totalul de 15.

Ziua a debutat cu un abandon de marca: finlandezul Jarkko Miettinen, campionul en titre, a cedat chiar pe linia de start a primei probe speciale de sambata, din cauza unui diferential. Lupta pentru suprematie s-a dus, mai departe, intre Bogdan Marisca, Tempesta, Szabo Gergo si Valentin Porcisteanu. In a doua parte a zilei, ecartul dintre primul si cel de-al patrulea clasat in ierarhia momentului a fost, la un moment dat, de mai putin de 4 secunde! Marisca a reusit sa-si conserve un avantaj minim, insa pentru clujean totul s-a terminat in penultima proba speciala (PS 14 Hauzesti), cand, pe ultima portiune, a iesit in decor si a abandonat.

Timis Rally – Realitatea TV a fost castigat de echipajul maghiar Szabo Gergo – Kohler Zoltan (Mitsubishi EVO 9), urmat de Valentin Porcisteanu – Dan Dobre (Mitsubishi EVO 9). Daca la Brasov, in prima etapa, Porcisteanu a castigat, acum ordinea celor doua echipaje s-a inversat. Pe a treia pozitie la general s-a clasat Tempesta – Dorin Pulpea (Peugeot 207 S2000), italianul reusind sa termine pe podium in ciuda problemelor de transmisie cu care s-a confruntat in a doua parte a zilei.

 Dintre cele trei echipaje timisorene prezente la startul acestui raliu de asfalt, care a contat ca a doua etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009, desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si organizat de CS Erwin Weber RT Timisoara, doar unul a reusit sa incheie competitia. Florin Staici – Mirel Bulearca (Mitsubishi EVO 9) a terminat pe locul 3 in clasamentul Grupei H. Ceilalti timisoreni inscrisi in raliu, Bogdan Stanoiev – Calin Maier si Alexandru Borlovan – Radu Fit, au abandonat, din motive tehnice (diferential).

Iata ordinea provizorie a primilor clasati la general, in Timis Rally – Realitatea TV (sub rezerva omologarii FRAS): 1. Szabo G. – Kohler Z. 52:13,7, 2. V. Porcisteanu – D. Dobre +6,9, 3. Tempesta – D. Pulpea +15,7, 4. D. Gartofan – E. Rotaru +58,15. 5. C. David – M. Beldie +1:12,9.
 

Comentarii

comentarii