Acasă Actualitate Ecluze pe Bega 2024 – Timișoara – port cultural. La Uzină 

Ecluze pe Bega 2024 – Timișoara – port cultural. La Uzină 

DISTRIBUIȚI

Pe 25 mai, debutează proiectul Ecluze pe Bega 2024 / Timișoara – port cultural.

Toți cei interesați sunt invitați sâmbătă, 25 mai, la evenimentele adresate tuturor, indiferent de vârstă, ce propun redescoperirea râului Bega și Centrala Hidroelectrică (Uzina), locul care dă energie de peste 110 ani.

“La Uzină este evenimentul în cadrul căruia deschidem, cu sprijinul partenerilor noștri de la Colterm, larg porțile de la ”turbine”, așa cum știu bănățenii vechi locul din care începe Bega navigabilă”, susțin organizatorii.

Monument industrial arhitectural cu o valoare inestimabilă, Uzina va deveni o platformă culturală pentru o zi, între orele 12.00 și 18.00, atunci când prin intermediul tururilor ghidate, al atelierelor și al muzicii descoperim un loc care merită mult mai mult.

“Vă puteți bucura de răcoarea grădinii ansamblului, puteți cumpăra o carte pe care să o începeți la umbra unui copac bătrân, puteți face o plimbare spre Seră sau puteți vizita interiorul Uzinei în cadrul tururilor ghidate în care veți afla informații neștiute despre clădirea ce a străjuit Fabricul în ultimul secol și rolul pe care aceasta l-a avut în dezvoltarea orașului. Bonus: terasa de pe care ai, probabil, una dintre cele mai faine panorame ale orașului”, explica organizatorii.

Pe seară, la ora 20.30, activitățile se mută la D’arc pe Mal unde toți cei prezenți se vor lăsă purtați într-o călătorie minunată prin hip hop, funk, jazz, soul, muzică electronică și experimentăm trăiri și senzații unice, speciale.

 

Program

Sâmbătă 25 mai La Uzina

 

12.00 – 18.00

Centrala Hidroelectrică Timișoara, str. Câmpului https://maps.app.goo.gl/NBRnWp69X8X9dYmU9

 

12.00 – Deschiderea evenimentului

 

12.30 – Tur interior Uzină #1 (fără înscriere)

 

13.00 – Atelier imprimare botanică (în Seră)

 

13.30 – Tur interior Uzină #2 (fără înscriere)

 

13.30 – Atelier ”Bega de dedesubt” cu biologul Alexandra Negruț / pentru înscrieri și detalii accesați https://bit.ly/AtelierBegadededesubt

 

14.00 – Tur ghidat ansamblu Uzină cu arh. Andrei Chindriș / pentru înscrieri și detalii accesați https://bit.ly/TurAnsambluUzină

 

14.30 – Tur interior Uzină #3 (fără înscriere)

 

15.00 – Atelier imprimare botanică / pentru înscrieri și detalii accesați https://bit.ly/AtelierImprimareBotanică

 

15.30 – Tur interior Uzină #4 (fără înscriere)

 

16.00 – Tur ghidat ansamblu Uzină cu arh. Andrei Chindriș / pentru înscrieri și detalii accesați https://bit.ly/TurAnsambluUzină

 

16.30 – Tur interior Uzină #5 (fără înscriere)

 

17.30 – Tur interior Uzină #6 (fără înscriere)

 

18.00 – Sfârșitul evenimentului

 

Sâmbătă 25 mai pe apă

15.00 – 17.00

Vaporul Pelican, tur ghidat pe Bega pe ruta Uzină – Iosefin – D’arc pe Mal / cu Dan Codre (Timisoara City Tours)

 

Turul ghidat s-a confirmat a fi un element important în cultura contemporană a Timișoarei iar în cadrul evenimentelor Ecluze pe Bega turul ghidat reprezintă momentul prin care se transmit mai departe cunoștințele echipei noastre și nu numai.

Poveștile patrimoniului material și imaterial trebuie transmise mai departe în forme convenționale sau nu către toți cei care vor să navigheze alături de noi. Povestea Timișoarei auzită de pe puntea Pelicanului este ghidată de cuvinte în liniștea cursului de apă și de gălăgia monotonă a motorului de pe ambarcațiune.

 

Comentarii

comentarii