safari 750x100

În perioada 25 martie – 11 aprilie 2014, echipa YouthBank invită elevii liceelor din Timișoara să aplice cu un proiect în cadrul concursului de finanțare YouthBank.

Afis Promo fond 14 TMEchipele de tineri pot trimite aplicaţiile până la data de 11 aprilie 2014 la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Înscrierea în concurs se face pe baza formularelor tip care pot fi descărcate — împreună cu ghidul concursului de finanţare— de pe site-ul www.timisoara.youthbank.ro sectiunea Finanţare. Proiectele trebuie să aibă un impact în comunitate și să reprezinte o soluție la o nevoie identificată de ei. Sunt încurajate proiectele care dezvoltă activități de antreprenoriat social, respectiv care folosesc finanțarea obținută din fondul YouthBank pentru a crea produse sau servicii inovatoare care răspund unei nevoi a comunității, asigurând continuarea inițiativei și un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea și mobilizarea altor resurse din comunitate. Pentru a aplica la această rundă de finanțare a programului: liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă - minim 3 persoane; proiectele propuse trebuie să se desfășoare în județul Timiș; proiectele propuse pot răspunde unor nevoi identificate la nivelul comunității și pot acoperi orice domeniu, de la activități sportive, artă sau ecologie, la sănătate, muzică sau IT; sunt încurajate proiectele inovatoare care pot genera resurse (vând produse / servicii) pentru a crește impactul pe termen lung; suma solicitată poate fi de minim 2.000 lei și maxim 3.000 lei pentru un proiect; perioada de implementare a proiectelor va fi 01 mai– 10 iunie 2014. Pentru a ajuta elevii să completeze formularul de aplicaţie şi să gândească proiectele, va fi organizat un curs gratuit de scriere de proiect. Cursul va avea loc luni, 7 aprilie 2014, între orele 12.30-14.00, la Galeria Subterană | Casa Artelor a Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş, Str. Augustin Pacha nr. 8, Timişoara. Desi nu este nu eveniment destinat cadrelor didactice, este încurajată participarea lor alături de liceeni.
YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, coordonat la nivel local de Asociaţia Bee Active și la nivel național de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale. YouthBank Timișoara, coordonat la nivel local de Asociația BEE Active, este parte a unuia dintre cele mai bune programe de educație nonformală din țară - YouthBank România, coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC). ARC a inițiat în 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde. Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor. In cei patru ani de activitate în Timişoara, programul YouthBank a finanţat 29 de proiecte cu o valoare totală de peste 32.000 de euro.