Acasă Actualitate Eduard Dumitrescu dezvăluie secretele masajului

Eduard Dumitrescu dezvăluie secretele masajului

656
DISTRIBUIȚI

A învăţat să facă masaj din întâmplare… Mama sa avea probleme cu spatele. A încercat să o ajute, pe când era în liceu. Nu ştia nicio tehnică de masaj, dar mama a văzut diferenţa. Se simţea mai bine. A înţeles că fiul său are înclinaţii spre masaj şi l-a sfătuit să se perfecţioneze. Astăzi, Eduard Dumitrescu este unul dintre cei mai căutaţi maseori din Timişoara. A terminat secţia de Kinetoterapie a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UVT şi, de cinci ani de zile, face furori în domeniu. „La început, nu ştiam să-mi dozez cum trebuie forţa şi fără o respiraţie corectă în timpul masajului oboseam destul de repede, dar în timp, corectând aceste deficienţe, am ajuns să lucrez non-stop 7-9 ore, fără probleme. Eduard Dumitrescu este maseor la Salonul Venus, strada Cornelia Sălceanu 26 (fosta Fagului). Cei ce doresc o relaxare fără probleme pot apela numerele de telefon: 0256 220 245 sau 0731 391 321. De-a lungul unui serial, Eduard Dumitrescu va dezvălui cititorilor ZIUA de Vest câteva dintre secretele meseriei. Prima parte este rezervată masajului suedez sau de relaxare.

Masajul suedez

Printre cele mai căutate servicii se află masajul de relaxare, care este un masaj general, al întregului corp, ce are ca scop eliminarea rapidă a oboselii, relaxarea musculaturii şi generarea unei stări de bună dispoziţie. Prin masaj se înţelege totalitatea manevrelor şi procedeelor  manuale sau mecanice, de prelucrare metodică a părţilor moi ale corpului, în scopul producerii unor efecte fiziologice, profilactice, curative sau terapeutice, în special, accelerarea circulaţiei de întoarcere venoasă şi a limfei. Masajul de relaxare nu este unul dur sau dureros, aşa că vă puteţi lăsa corpul să „plutească”. Masajul se efectuează, de regulă, cu uleiuri sau creme parfumate, care stimulează starea de bine şi relaxare, conform aromoterapiei. Masajul de întreţinere este un masaj căruia majoritatea oamenilor nu îi acordă atenţia cuvenită şi meritată, dar acesta se dovedeşte a fi foarte eficient în menţinerea unei bune stări de sănătate.

Cel puţin o dată pe săptămână…

Masajul de relaxare şi întreţinere este indicat a se face cel puţin o dată pe săptămână, preferabil două masaje pe săptămână, şi are ca scop menţinerea organismului într-o stare perfectă de funcţionalitate. Tehnica este de aplicare a unor manevre şi procedee specifice, care au ca scop: o mai bună activare a circulaţiei sanguine la nivelul fiecărui segment şi organ, realizarea elasticităţii pielii, ajută la tonifierea musculaturii, determină funcţionarea optimă a articulaţiilor şi  înlătură starea de oboseală prin relaxarea sistemului nervos şi a celui hormonal.
 

Comentarii

comentarii