Acasă Actualitate Educația este pașaportul către viitor! UVT a deschis anul universitar 2022 -2023

Educația este pașaportul către viitor! UVT a deschis anul universitar 2022 -2023

DISTRIBUIȚI

Educația este pașaportul către viitor, pentru că ziua de mâine aparține celor care se pregătesc azi.

Cu acest gând, joi 29 septembrie,  rectorul Marinel Pirtea i-a întâmpinat la UVT pe „bobocii” din anul întâi, dar și pe colegii lor mai mari, împreună cu întreaga comunitate universitară din UVT, dar și de invitații speciali prezenți. Printre aceștia, un oaspete important al Timișoarei și al UVT, primarul Lisabonei, Excelența Sa, domnul Carlos Moedas, a onorat UVT prin acceptarea titlului de Doctor Honoris Causa a UVT și participarea la deschiderea anului universitar 2022-2023.

Rectorul Marinel Pirtea a explicat: “Am avut ocazia de a trezi curiozitatea tuturor celor prezenți printr-o întrebare atât de actuală: Cum ne pregătim pentru viitor?

Răspunsul pe care l-am propus comunității UVT s-a referit la internaționalizarea noastră, ca universitate a alianțelor europene. UVT este astăzi o universitate europeană, parte a alianței europene UNITA, prin care sunt create aceleași oportunități pentru studenții noștri, egale cu cele de care beneficiază și studenții din alte țări UE.

Orașele universitare sunt într-o puternică simbioză cu universitățile pe care le găzduiesc.

Prin dezvoltarea economică orașele cresc, iar universitățile beneficiază de această creștere și se dezvoltă și ele. Un oraș prietenos cu tinerii, așa cum devine Timișoara, cu politici orientate către viitor, crește și atractivitatea universităților. Dar relația este și în sens invers: universitățile contribuie la dezvoltarea și stabilitatea orașelor, a comunităților, așa cum UVT o arată, tot mai mult, de la an la an.

În plus, programele noastre culturale, în contextul anului 2023, când Timișoara va derula programul Capitalei Europene a Culturii, ne pun în valoare în plan european, mai mult decât oricând. În acest an universitar, studenții UVT vor participa la evenimente pline de efervescență culturală, științifică, vor afla idei inovative, vor fi parte a unui mare salt evolutiv.

Bine ați venit la Universitatea de Vest din Timișoara, tuturor studenților din primul an, din toate ciclurile universitare! – a fost mesajul rectorului UVT, Marinel Pirtea  joi 29 septembrie 2022.

 

Comentarii

comentarii