Acasă Actualitate Educaţia on-line în Satul Bănăţean. Clubul Rotary Timişoara donează școlilor din Timiș...

Educaţia on-line în Satul Bănăţean. Clubul Rotary Timişoara donează școlilor din Timiș 80 de echipamente dedicate învățării la distanță

913
DISTRIBUIȚI

Clubul Rotary Timişoara, dinamic ca de obicei, președinte Petru Grigorof, este și anul acesta profund implicat în viața comunității, susținând-o prin proiectele sale în provocările majore generate de criza sanitară.

În situația curentă generată de COVID-19, Clubul Rotary Timișoara a inițiat un proiect destinat dotării copiilor și școlilor din mediul rural din județul Timiș cu echipament dedicat învățării la distanță, proiect intitulat “Educaţia on-line în Satul Bănăţean”.

În acest proiect, Clubul Rotary Timişoara a beneficiat de sprijinul unor firme importante, printre care Toluna România, Canon Production Printing România, Lansadi, Grafoprint, BergBanat, Grimet Construct, Girod, GIA Consulting, Loxan Attractive și altele.

De asemenea, Clubul Rotary a colaborat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș pentru identificarea școlilor si localităților potențial beneficiare.

Activitățile au fost demarate în această vară, prin colectarea și/sau achiziția a peste 80 de seturi de calculatoare, stații de lucru, notebooks, cu perifericele asociate: ecrane, tastaturi, camere web, mouse.

În această perioadă se desfășoară etapa următoare a proiectului, care constă în donarea efectivă a acestor seturi de echipamente, pregatite de membrii clubului,către şcolile aflate în necesitate din mai multe localităţi bănăţene, în care vor fi folosite de către elevi și de către profesori în perioada pandemiei.

”Astfel, până acum am donat seturi de echipamente de calcul către şcolile gimnaziale din Chevereşu Mare (10), Racoviţa (9), Moravița (10). Urmează Gottlob, Mănăştiur, Beba Veche , Boldur, Ohaba Lungă și Fârdea”, susțin coordonatorii proiectului Delia Golcea, Mihai Avram, Dan Costineanu.

Comentarii

comentarii