Acasă Actualitate Educația on-line în Satul Bănățean – un proiect Rotary Club Timișoara &...

Educația on-line în Satul Bănățean – un proiect Rotary Club Timișoara & Rotaract Timișoara 2020

794
DISTRIBUIȚI

În situația actuală, generată de virusul COVID-19, Clubul Rotary Timișoara vine în sprijinul elevilor, dat fiind că educația în România se va desfășura în mare parte în mod on-line, pe durata a multe luni anul acesta și probabil anul viitor.

La o analiză aprofundată a situației, rotarienii au constatat că accesul la resurse educaționale este extrem de redus în mediul rural din Banat, și că există o reală nevoie de a preîntâmpina un posibil abandon școlar în această zona.

În acest scop, Rotary Club Timișoara a inițiat proiectul “Educația on-line în Satul Bănățean”, destinat dotării cu calculatoare și echipamente de calcul a copiilor și școlilor din mediul rural bănățean, pentru a le permite să urmeze învățământul la distanță.

Proiectul se derulează efectiv începând din luna mai a anului curent, și a început cu colectarea de echipamente IT capabile de conectare la internet – PC-uri, laptopuri, smartphones – și de periferice – ecrane, tastaturi, mouses, camere web.

Echipamentele IT destinate mediului rural sunt cumpărate de către club sau primite din donații atât de la membrii clubului nostru, cât și de la prietenii și donatorii care participa la acest generos proiect.

Rotarienii, prietenii voluntari și tinerii de la Interact și Rotaract sunt implicați în logistică, transport, instalare de software pe calculatoare, pregătirea pentru donare.

”Pentru identificarea localităților și școlilor din mediul rural care au cea mai mare nevoie de aceste dotări, suntem în strânsă legătură cu Inspectoratul Județean Timiș.
Mulțumim donatorilor și tuturor celor care ne ajută și Va așteptăm în continuare să fiți alături de noi în a sprijini Educația on-line în satul bănățean!”, este mesajul rotarienilor.

Comentarii

comentarii