Acasă Actualitate Educație pentru toți. De la conștientizare la empatie, la UPT

Educație pentru toți. De la conștientizare la empatie, la UPT

362
DISTRIBUIȚI

Proiectul de solidaritate „Educație pentru toți” continuă la UPT cu o nouă proiecție de film, intitulată ”De la conștientizare la empatie”, care s-a desfășurat, în data de 2 decembrie, de la ora 20:00, la Subsolul Facultății de Construcții (strada Traian Lalescu, nr. 2), din cadrul Universității Politehnica Timișoara.

În urma impactului puternic pe care cele 7 scurtmetraje din cadrul primului eveniment  l-au avut asupra publicului, proiectul își propune să îi sensibilizeze în continuare pe studenți și să îi determine să empatizeze cu persoanele cu dizabilități din comunitatea lor.

Proiecția de film face apel la implicarea afectivă a semenilor și încearcă să dezvolte latura umană a fiecărui privitor, punându-i în fața unor situații concrete în care persoanele cu dizabilități sunt tratate cu răutate și reticență de cei din jur.

Prin intermediul ei, se creează un mediu care îi va provoca pe studenți să găsească soluții pentru acest gen de tratament, dar și pentru obstacolele cu care persoanele cu dizabilități se întâlnesc în viața de zi cu zi.

Proiectul „Educație pentru toți” are ca scop final accesul tuturor, în mod egal, la actul educațional și face parte din programul Corpul European de Solidaritate, susținut de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Comentarii

comentarii