Acasă Cultura Ei sunt Cei mai frumoși îndrăgostiți!

Ei sunt Cei mai frumoși îndrăgostiți!

DISTRIBUIȚI

Ei sunt ”Cei mai frumoși îndrăgostiți!” Cu 395 de voturi, fotografia „Oamenii Măriei Sale” a fost desemnată de bănățeni cea mai frumoasă poveste de dragoste!

Felicitări Alexandra Bîzoi, pentru fotografie și alegere, este mesajul Muzeului Național al Banatului Timișoara, organizatorul ineditului concurs, cu sprijinul financiar al Consiliul Judeţean Timiş.

”Le mulțumim frumos tuturor celor care ne-au ajutat să-i găsim pe cei mai frumoși îndrăgostiți! Le mulțumim frumos tuturor participanților la concurs, le mulțumim frumos celor care au votat, le mulțumim tuturor celor care iubesc frumosul și îl duc după ei oriunde s-ar afla”, a transmis MNaB.

Clasament:

𝐈 Alexandra Bîzoi – 395 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢

𝐈𝐈 Codruța Popescu – 378 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢

𝐈𝐈𝐈 Oana Beatrice Spirtu – 308 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢

𝐌𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 Claudia Floroiu – 193 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢

𝐌𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 Nicoleta Reghiș – 189 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢

Finaliștii vor fi premiați la sfârșitul lunii aprilie. Aceștia vor fi contactați ulterior. Vom reveni cu detalii.

Votul s-a încheiat miercuri, 08.03.2023, la ora 12:00, conform regulamentului. Un concurs organizat cu sprijinul financiar al Consiliul Judeţean Timiş.

Alexandra Bîzoi – […]„Ștefania și Petru Hânda. Ștefania a fost nepoata colonelului Iosif, fiica surorii lui, Valeria. La 19 ani, după bacalaureat, s-a îndrăgostit fulgerător și definitiv de tânărul locotenent Petrică Hânda. A renunțat la studiul filosofiei și după câteva luni, necesare întocmirii unei dote pe măsura fiicei contabilului Societății de Avere de la Caransebeș, s-au căsătorit. Poza îi înfățișează tineri căsătoriți, în 1939. Locotenentul purta cu bucurie haina militară și în viața civilă, după cum se vede. Soția sa, aidoma unei vedete de cinema, era îmbrăcată într-o rochie de mătase. Erau atât de fericiți! Privindu-i avem impresia că suntem părtași bucuriei lor trădată prin zâmbetul ce le luminează chipul.
Locotenentul Petrică Hânda va fi ales cariera militară și drept recunoștință pentru faptul că armata s-a ocupat de educația sa, el fiind „copil de trupă”, după ce tatăl său pierise ucis în Primul Război. Și ce educație aleasă a primit! Mai păstrăm un dicționar Larousse pe care i l-a dăruit logodnicei. Dedicația, într-o impecabilă franceză, e plină de iubire și de tandrețe. V-o împărtășesc „Ma chère fillette, pour la beauté d’un jour, jour de fête de ton anniversaire”. Tinerii au avut parte de cinci, doar cinci ani de viață minunată. Au fost curmați de decizia locotenentului de-a urma Școala de Război și, pe cale de consecință, de-a fi trimis pe front, în prima linie. A trecut Prutul. A ajuns în fruntea regimentului până la Stalingrad. De aici, urma i s-a pierdut definitiv. Oricât de mult l-ar fi căutat Ștefania! Timp de 10 ani, neîncetat. Prin Crucea Roșie, printre tovarășii de arme. S-a stins și ea, de durere, la nici 50 de ani.”

 

 

Comentarii

comentarii