Acasă Economic Elena Udrea dă bani pentru reabilitarea a 3 parcuri din Timiş

Elena Udrea dă bani pentru reabilitarea a 3 parcuri din Timiş

410
DISTRIBUIȚI

La propunerea ministrului interimar al Mediului, Elena Udrea, Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, 7 octombrie, o Hotărâre de aprobare şi finanţare a unui număr de 3 proiecte aparţinând administraţiilor publice locale din judeţul Timiş, în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.
Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 1,75 milioane de lei, iar sumele aferente sunt asigurate din Fondul pentru Mediu. Proiectele privesc dezvoltarea şi modernizarea spatiilor verzi din localităţi şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente, iar realizarea acestora va conduce la reducerea concentraţiilor de noxe din aer, creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene în domeniu.
Prin acest act normativ sunt aprobate un număr de 183 proiecte din toate judeţele ţării selectate în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi în sesiunea 3-31 ianuarie 2008 si sesiunea 25 august – 5 septembrie 2008. O nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare pe acelaşi program este în curs de desfăşurare, termenul limită de depunere a dosarelor de finanţare fiind 12 octombrie.
Pentru anul 2009, Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi îi este alocată suma de 200 milioane lei prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 228 din 4 martie 2009.
În judeţul Timiş au fost aprobate următoarele proiecte: Ciacova – „Tschako Park veche bijuterie a oraşului”, în valoare de 499.940,25 lei, Dumbrăviţa – „Construcţia parcului civic”, în valoare de 922.635,68 lei şi Lovrin – „Reabilitarea parcului existent”, în valoare de 342.567,50 lei.

Comentarii

comentarii