Acasă Actualitate Elev din Lugoj, medaliat cu aur la Turnirul și workshop-ul tinerilor fizicieni,...

Elev din Lugoj, medaliat cu aur la Turnirul și workshop-ul tinerilor fizicieni, de la Sofia

DISTRIBUIȚI

Andrei Croitoru, elev la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, a obbținut medalia de aur la Turnirul și  workshop-ul tinerilor fizicieni (International Young Physicist Tournament), competiție care s-a desfșurat, la Sofia (ulgaria), în perioada 8-12 mai și la care au participat 40 de elevi din Bulgaria, Grecia, România, Slovacia și Italia.

Competiția din Bulgaria a fost un test important pentru Turnirul mondial, care anul acesta se va desfășura în perioada 10-16 iulie, la Budapesta (Ungaria), și din acest motiv a fost luată decizia de a se permite schimbarea de rol în timpul luptei între membrii echipelor, astfel că în acest an fiecare concurent a putut trece, pe rând, prin rolul de Reporter, Opponent si Reviewer, clasamentul realizându-se nu pe echipe, ci individual.

În aceste condiții, toți cei șapte elevi români participanți – Daniel-Paul Rotariu, Mihai Costache, Sergiu Rouă, Alexandru Scheușan, Andrei Croitoru, Radu Zaharescu și Patrick Badea – au îndeplinit punctajul necesar pentru a obține medalia de aur.

În urma prestației din lupte, rezultatele interne pentru România sunt: Premiul I – Daniel-Paul Rotariu și Mihai Costache; Premiul II – Sergiu Rouă; Premiul III – Alexandru Scheușan, Andrei Croitoru (care a obținut locul al III-lea și la faza națională a competiției); Mențiune – Radu Zaharescu și Patrick Badea. Lotul a beneficiat de îndrumarea fiz. dr. Sandu Golcea, Timișoara, secretar al W.F.Ph.C., prof. Victor Păunescu, București, Team Leader Juror pentru I.Y.Ph.T. Budapesta 2024, insp. dr. Gabriel Florian, Dolj, fost Team Leader Juror pentru I.Y.Ph.T. Singapore, prof. dr. Aurelia-Daniela Florian, Craiova.

Comentarii

comentarii