Acasă Actualitate Elevii ar putea fi vaccinaţi anti-covid în şcoli

Elevii ar putea fi vaccinaţi anti-covid în şcoli

DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Sorin Ion a anunţat că începând de anul viitor, elevii ar putea fi vaccinaţi împotriva coronavirusului în şcoli. Vaccinarea anti-COVID-19 a minorilor cu vârste între 12 și 15 a început pe 2 iunie în România.

Vaccinare anti-covid în România. Secretarul de stat din Ministerul Educației a anunţat că începând de anul viitor, elevii ar putea fi vaccinați în școli. Pentru ca acest lucru să fie posibil în cazul grupei de vârstă 12-15 ani, va fi nevoie de acordul părinților, potrivit Mediafax.

Ministerul Educației a trimis o solicitare inspectoratelor școlare din țară care presupune înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare.

„Nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a declarat secretarul de stat Sorin Ion.

În acest context, Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, a susținut că mesajele transmise în cadrul campaniei de informare cu privire la vaccinare nu sunt pe înțelesul copiilor.

„Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”, a spus Rareș Voicu, potrivit sursei citate.

Vaccinarea anti-COVID-19 a minorilor cu vârste între 12 și 15 a început pe 2 iunie în România. Până acum, la nivel național, au fost vaccinați peste 140.000 de adolescenți cu cel puțin o doză de ser.

CNCAV a anunţat vineri, 2 iulie, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 20.527, dintre care 11.355 persoane vaccinate cu 1 doză şi 9.172 persoane vaccinate cu 2 doze.

Comentarii

comentarii