Acasă Eveniment Elevii de 10 ani le-au făcut educaţie timişorenilor

Elevii de 10 ani le-au făcut educaţie timişorenilor

DISTRIBUIȚI

Campania “Nu te pune cu timişorenii!” a devenit, pentru o zi, „Nu te pune cu juniorii de la 24!”
Campania cluburilor Rotary din Timişoara, alături de Primăria Timişoara şi Fundaţia Bega a intrat, de Ziua Copilului, în cea de-a patra lună de stimulare a simţului civic al timişorenilor. Pe 1 Iunie, micuţii elevi de la Generală 24 au intrat puternic în campania “Nu te pune cu timişorenii!”. Pentru doar o zi, numele campaniei a fost schimbat în “Nu te pune cu juniorii de la 24!”. Însoţiţi de profesori şi părinţii, elevii de clasa a III-a şi-au pus mănuşi chirurgicale şi au strâns toate gunoaiele din Piaţa Dacia. Elevii le-au împărţit fluturaşi şi steguleţe trecătorilor şi i-au sfătuit să nu mai arunce hârtii, coji de seminţe sau mucuri de ţigară pe jos. 

I-au dăscălit pe… oamenii mari

Aproape 100 de copii, coordonaţi de profesoara Amalia Olariu şi învăţătoarele Marica Popa şi Liana Mănescu, au făcut un spectacol educativ de nota 10, la Generală 24.
Un grup de elevi, instruiţi de profesoara Lucia Pleş, a jucat o scenetă, din care, pe rând, au apărut personaje cunoscute: copacul, aerul curat, curăţenia, dar şi poluarea şi mizeria. Elevii au aplaudat cu drag, s-au amuzat, apoi au asistat la prezentarea campaniei, făcută de Lia Lucia Epure, directorul publicaţiilor ZIUA de Vest şi Focus Vest.
Ceea ce s-a petrecut ulterior a impresionat Cartierul Dacia. Micuţii au luat cu asalt  Piaţa Dacia, au distribuit pliante cu însemnele campaniei, au vorbit cu oamenii aflaţi în Piaţa Dacia şi i-au dăscălit cu timiditate. “Noi suntem din campania «Nu te pune cu timşorenii!» şi vrem ca Timişoara să fie mai curată, să nu aruncăm pe jos, să reciclăm…”

“Agenţi secreţi” pentru “Nu te pune cu timişorenii!”

Oamenii de toate vârstele, amuzaţi şi încurcaţi, au zâmbit, au “luat aminte”, ba chiar s-au angajat să nu mai comită… Vedetele incontestabile ale campaniei au fost fetiţele Artemis Olariu, Andra Bireescu, Tania Vlad şi Alexandra Luca, care, alături de alţi colegi drăguţi şi veseli, au devenit agenţi de campanie. Cine ştie, poate într-o zi, vor fi Agenţii 007 ai campaniei “Nu te pune cu timişorenii!”.
De Ziua Copilului, la Şcoala Generală 24 au avut loc şi alte evenimente cu tentă ecologică. A fost organizată o expoziţie de fotografie cu tema “Nu te pune cu timişorenii!”, un concurs de eseuri intitulat “Sunt primar pentru o zi în oraşul meu!” şi o expoziţie de machete realizate de elevii din ciclul primar. Ziua Copilului s-a încheiat la Generală 24 cu sesiunea ştiinţifică de comunicări “Ştiinţă şi tehnologie pentru juniori”. La acest eveniment au trimis mai multe lucrări elevi din Spania, Italia şi întreaga Românie.

Comentarii

comentarii