Acasă Actualitate Elevii de la Școala Generală Nikolaus Lenau, vizitați de polițiști

Elevii de la Școala Generală Nikolaus Lenau, vizitați de polițiști

493
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara le-au prezențat elevilor de la Școala Generală Nikolaus Lenau, cum ar trebui să se comporte în incinta și în exteriorul unităților de învățământ, legislația privind protecția mediului, și regulile de circulație.

Polițiștii le-au recomandat copiilor să nu arunce deșeuri pe domeniul public, să respecte regulile de circulație, atât în calitate de pietoni cât și de bicicliști, să aibă grijă de bunurile proprii, să evite conflictele, violențele și să folosească un limbaj civilizat în raport cu colegii și cadrele didactice. Elevii au primit și pliante care au rolul de a preveni cele discutate cu ei, dar și consumul de substanțe interzise.

Polițiștii locali au repartizate 12 unități de învățământ, unde, în colaborare cu Inspectoratul Județean Școlar Timiș, asigură ordinea și siguranța publică. Acestea sunt: Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Școala Generală Nikolaus Lenau, Școala Generală nr. 4, Școala Generală Rudolf Walther, Liceul Jean Louis Calderon, Școala Generală nr. 1, Liceul și Școala Generală Shakespeare, Grupul Școlar Dimitrie Leonida și cele două clădiri ale Școlii Generale nr. 11.

„Polițiștii locali le explică de fiecare dată elevilor cum să se ferească de tentațiile consumului de substanțe interzise, dar și cum să evite să se transforme în victime ale furturilor, tâlhăriilor, loviri și alte violențe, dar sunt dezbătute și alte probleme legate de protecția mediului și păstrarea curățeniei, circulație rutieră etc, în funcție evident de necesitățile semnalate de cadrele didactice și de vârsta elevilor”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Comentarii

comentarii