Acasă Actualitate Elevii de la Școala nr.2 Timișoara, alături de prințul William și Dalai...

Elevii de la Școala nr.2 Timișoara, alături de prințul William și Dalai Lama, în Global Climate Project 2021

DISTRIBUIȚI

O echipă formată din  40 de  profesori de la trei instituții din Timișoara,Școala Gimnazială nr.2,Grădinița PP.29 și Palatul copiilor, s-au alăturat proiectului Global Climate Action Project 2021.

Cu acest prilej, Școala Gimnazială nr.2 din Timișoara a primit titlul de Școala de excelență în acțiunile climatice, datorită activităților  desfășurate pe parcursul proiectului.

În acest obiectiv de protecția mediului, elevi și profesori din diferite țări ale lumii colaborează pentru a găsi soluții pentru schimbările climatice. Activitățile sunt susținute de către HH Dalai Lama, Regina Elisabeta II, Dr.Jane Goodall, lideri mondiali și miniștrii educației din 16 țări,iar coordonatori sunt Koen Timmers și Jennifer Williams, fondatorii TeachSDGs și Take Action Global (TAGb-bcea mai mare organizație educațională pe teme de mediu,cuprinzând peste 21.000 de profesori,peste 2.700.000 elevi cu activități în 140 de țări).

Proiectul a avut loc, în perioada  27 septembrie-4 noiembrie 2021, și s-a reflectat în mass-media din 45 de țări, inclusiv în National Geographic, BBC și CNN. Pentru 2021, organizația Take Action Global a incheiat un  parteneriat cu programul Climate Champions de la Cartoon Network.

Pe parcursul proiectului,echipa coordonată de prof. Oprican Ermina,de la Școala nr. 2 Timișoara, a avut numeroase acțiuni de plantare de copaci și flori,a participat la acțiuni de voluntariat de ecologizare,a susținut activități online cu elevii doamnei Adriana Bujag de la Heritage International School din Moldova și elevii profesoarelor Diana Șterbeț și Viorica Fodorov din Moldova. În aceste întâlniri online elevii au schimbat idei și impresii despre Cimate Action Project.

În 4 noiembrie,a avut loc Climate Action Day 201. Un eveniment la nivel mondial la care au participat:prințul William Marea Britanie,prințesa Esmeralda -Belgia,James Levelle, Matt Larsen-Daw- WW,președintele James Michel, Republica Seychelles, Hakima Elhaité, fost ministru al Mediului Maroc, Cardinalul Peter Turkson, Rick Davis, Iuliana Cantaragiu, ministrul mediului din Moldova.

România a fost prezentă în Climate Action Day prin elevii Școlii Gimnaziale nr.2 Timișoara, iar elevii clasei I B au prezentat soluțiile și  ideile lor pentru a stopa poluarea.

Cu acest prilej, Școala Gimnazială nr.2 din Timișoara a primit titlul de Școala de excelență in acțiunile climatice,datorită activităților  desfășurate pe parcursul proiectului.

”Alături de noi au fost premiate și alte școli din România,ceea ce demonstrează creșterea interesului, responsabilității față de mediu. Este foarte important să insuflăm  copiilor  dorinţa de a cunoaşte cum putem ocroti natura, ce pot face ei pentru a  elimina sau cel puţin diminua cauzele ce duc la poluarea mediului. Vreau să mulțumesc colegilor și elevilor din Școala nr 2,Grădinița PP 29, Palatul copiilor Timișoara pentru toate acțiunile desfășurate în cadrul proiectului Climate Action 2021.Au lucrat cu foarte multă dăruire. Sunt foarte mândră de echipa mea de proiect!”, a spus prof. Oprican.

Mulțumiri au fost aduse și Inspectoratului Școlar Timiș,reprezentat prin inspector școlar general, Marin Popescu, și inspector școlar, Ladisalu Domolki, doamnelor inspector pentru învățământul primar, Dorina Lobonț și Daciana Ardelean,doamnei inspector pentru învățământul primar din sector 6 București,Trăistaru Nicoleta,doamnelor director Oana Pentea și Adriana Popa de la Școala nr. 2, pentru sprijinul permanent în  promovarea proiectului Climate Action 2021.

”Pentru ca pământul să rămână o planetă vie, interesele oamenilor trebuiesc corelate cu legile naturii”, este mesajul participanților la Global Climate Action Project 2021.

 

 

Comentarii

comentarii