Acasă Actualitate Elevii de la Silvic au ecologizat Pădurea Verde şi au plantat arbori

Elevii de la Silvic au ecologizat Pădurea Verde şi au plantat arbori

DISTRIBUIȚI

Noi_si_mediulCu prilejul acţiunii “Noi şi mediul!”
Grupul Şcolar Silvic Timişoara a organizat, sâmbătă, acţiunea ecologică “Noi şi mediul”, ediţia a V-a, în cadrul Lunii plantării arborilor, 15 martie –15 aprilie. La eveniment a fost invitată şi o delegaţie de profesori din Italia, condusă de directorul Centrului Cultural Italian din Timişoara, Eugenio De Poli, precum şi Silviu Sarafolean, consilier local şi Lia Lucia Epure, directorul publicaţiilor ZIUA de Vest şi Focus Vest, managerul proiectului de protejare a mediului “Nu te pune cu timişorenii!” (www.nutepunecutimişorenii.ro). Cu această ocazie, elevii liceului au ecologizat o parte din Pădurea Verde şi au plantat arbori, cu sprijinul Direcţiei Silvice Timişoara. “Domnul Eugenio De Poli a fost alături de Grupul Şcolar Silvic şi a reuşit să aducă împreună şcolile din România şi şcolile din Italia”, a declarat prof.
Mariana Iftimie, directorul Grupului Şcolar Slivc. Lia Lucia Epure le-a reamintit elevilor ce înseamnă campania “Nu te pune cu timişorenii!”.
“Ştiţi ce înseamnă Nu te pune cu timişorenii? Înseamnă că noi nu aruncăm pe jos resturi şi mucuri de ţigară şi alte gunoaie. Noi suntem persoane civilizate.
Ştiu că dumneavoastră, elevii, ecologizaţi mediul şi aveţi o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte mica poluare, dar i-aţi văzut pe unii şoferi, în BMW-uri, cu muzica dată la maxim, cu geamurile lăsate şi aruncând mucurile de ţigară pe stradă? Vă invităm să reinventăm spiritul timişorean şi cine ar fi mai potriviţi decât voi, adolescenţii, cel mai superb material uman, care vor avea curajul să spună când  vor vedea o persoană că a aruncat ţigara pe jos: “Bună ziua, cred că aţi pierdut ceva!”.
Pe mash-urile campaniei “Nu te pune cu timişorenii sunt patru propoziţii simple: “Iubim oraşul. Nu îl murdărim. Ne plac florile. Nu le rupem!””, a declarat Lia Epure.
“Sunt foarte onorat să particip la această manifestare şi  avem aici şi prieteni din Italia, cu care colaborăm. Vrem să facem un network european cu elevii de la Silvicul din Timişoara, de la Liceul Agrar şi de la alte licee din Italia şi din Europa, pentru că noi vrem cu adevărat o lume mai curată”, a spus Eugenio De Poli.

Comentarii

comentarii