Acasă Actualitate Elevii din Timiș și din alte 14 județe cer primăriilor să finanțeze...

Elevii din Timiș și din alte 14 județe cer primăriilor să finanțeze educația în mod prioritar

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții elevilor din Timiș și din alte 11 județe din România solicită primăriilor să prioritizeze educația în contextul adoptării bugetelor locale.

În acest sens, luni, 17 ianuarie, reprezentanții elevilor au transmis primăriilor o solicitare de a prioritiza educația și de a asigura toate fondurile necesare unei bune-desfășurări a învățământului.

Subliniem faptul că educația trebuie să fie o prioritate a administrațiilor locale, având în vedere faptul că, fără o serie de investiții corecte și bine gândite, calitatea actului educațional se degradează, ducând astfel la o formare precară a generațiilor viitoare de cetățeni.

La momentul actual, rata de abandon școlar și analfabetism funcțional din România este îngrijorătoare, iar aceste fenomene vor continua să ia amploare, dacă nu sunt luate măsuri concrete pentru a le stopa și preveni.

La nivelul solicitărilor transmise de reprezentanții elevilor pentru autoritățile locale se numără suplimentarea fondurilor din bugetul de stat pentru bursele elevilor din bugetele locale, asigurarea transportului local gratuit pentru elevi, cheltuieli referitoare la infrastructura școlilor, fonduri pentru asigurarea pazei în unitățile de învățământ, cheltuieli pentru colectarea selectivă în școli, precum și alte măsuri suplimentare, ce ar putea veni din inițiativa consiliilor locale în sprijinul elevilor: implementarea unor programe locale de suport alimentar al elevilor din medii defavorizate, achiziționarea de rechizite școlare pentru elevi și asigurarea de măști pentru a ajuta elevii să fie în siguranță la școală, în ciuda contextului epidemiologic.

 

Solicităm Consiliilor Locale să pună pe primul loc calitatea educației atunci când votează proiectele de bugete locale! – este mesajul elevilor.

Organizații implicate: Asociația Elevilor din Timiș, Consiliul Județean al Elevilor Timiș,  Asociația Vâlceană a Elevilor, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din Bacău, Asociația Elevilor din Maramureș, Consiliul Județean al Elevilor Vâlcea, Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, Consiliul Județean al Elevilor Tulcea, Consiliul Județean al Elevilor din Cluj, Consiliul Județean al Elevilor din Bacău, Consiliul Județean al Elevilor din Arad, Consiliul Municipal al Elevilor din București.

Comentarii

comentarii