Acasă Actualitate Elevii din Timișoara au învățat cum să recondiționeze terenul de baschet al...

Elevii din Timișoara au învățat cum să recondiționeze terenul de baschet al liceului în Tabăra din Țara lui Andrei

DISTRIBUIȚI

Verde Buburuzele Vesele 1

Elevii Liceului Teoretic “J.L. Calderon”, Timișoara au participat în Tabăra din Țara lui Andrei. Echipa lor, „Buburuzele Vesele”, este una dintre cele 14 echipe finaliste în cadrul competiției „Școala lui Andrei”, un proiect de responsabilitate sociala OMV Petrom.

Școala lui Andrei se adresează elevilor și cadrelor didactice din ciclurile de învățământ primare și gimnaziale. OMV Petrom oferă premii totale în valoare de 100.000 euro pentru implementarea proiectelor câștigătoare, precum și sisteme multimedia pentru școlile câștigătoare. De asemenea, ca recompensa pentru munca depusă în competiție, cele 14 echipe finaliste participă în Tabăra din Țara lui Andrei. Aici elevii și profesorii învață prin joc și joacă ce înseamnă să implementezi cu succes o afacere. Cadrele didactice coordonatoare participă la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări și primesc consultanță pentru dezvoltarea proiectului selectat.
Tabăra din Țara lui Andrei se desfășoară la Bran în perioada 6 iulie – 9 august. Aici 400 de elevi și profesorii lor învață să construiască și să administreze un parc de distracții. În cadrul unei serii de tabără copiii vizitează un parc de distracții din Brașov pentru a învăța cum să-și construiască propriile parcuri. Apoi cei mici construiesc machetele parcurilor, cumpăra materialele necesare folosind o moneda de schimb speciala, ”Andreii”. Învață noțiuni precum cheltuieli, investiții aducătoare de venit, pierdere, profit dar și detalii legate de marketing și comunicare. În cele din urmă, parcurile sunt deschise publicului.
”Punem și în 2014 accentul pe educația antreprenorială în cadrul programului nostru, după ce anul trecut am punctat o premieră cu această abordare. Rezultatele au fost pe măsură: ideile mari ale celor mici au fost puse în aplicare și asfel au luat naștere, în comunitățile Petrom, proiecte sustenabile care contribuie la dezvoltarea locala”, spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.
”Am dezvoltat jocuri de care să se tot lovească în viaţa de zi cu zi. Spre exemplu, când va mai juca Monopoly, copilul îşi va aminti că a învăţat despre profit, jocul cu bomboanele îl va duce cu gândul înspre marketing şi tot aşa”, – povestește unul dintre trainerii taberei, Robert Iancu. Proiectul care le-a adus participarea în Tabăra din Țara lui Andrei echipei Buburuzelor Vesele se numește ”Bijou! La aer și tu!” și își propune recondiționarea terenului de baschet al liceului. „Terenul de baschet al Liceului Teoretic J.L. Calderon din Timișoara arată deplorabil, cele două tribune se află într-o stare critică, iar parcul școlii din vecinătatea terenului de baschet e neîngrijit, cu pomi bătrâni. Soluția propusă pentru rezolvarea problemei este realizarea unei făbricuțe de bijuterii făcute de mânuțe harnice, pentru obținerea banilor necesari renovării terenului de baschet, a parcului și montării de băncuțe și mese în centrul parcului pentru desfășurarea de ore în aer liber și curat”, spune Dana Florica Boitoș inițiatoarea proiectului și profesor la Liceul Teoretic J.L. Calderon.

Comentarii

comentarii