Acasă Actualitate Elevii timişoreni au plantat copaci de Ziua Biodiversităţii

Elevii timişoreni au plantat copaci de Ziua Biodiversităţii

DISTRIBUIȚI

Elevii au ieşit la plantat copaci. Pe lângă faptul că unii au pe cap tot felul de examene, găsesc timp întotdeauna pentru a se ocupa şi de mediul înconjurător. În cadrul programului de mediu ENO Environment Online, Liceul Teoretic Iris, împreună cu Şcoala cu clasele I-VIII nr. 25 din Timişoara au desfăşurat o acţiune de plantări de copaci cu ocazia Zilei Biodiversităţii. Cu ocazia acestei zile, ce este celebrată încă din anul 2004, s-au plantat copaci peste tot în lume. Elevii timişoreni au făcut acest lucru vineri, 22 mai, începând cu ora 12. Plantarea reprezintă speranţa şi continuitatea vieţii şi o atenţie deosebită asupra problemei schimbărilor climatice şi a varietăţii ecosistemului pe planeta noastră.
În anul 2008, la acest eveniment au participat 2.000 de şcoli din 122 de ţări şi au fost plantaţi, în total, 300.000 de copaci.
Campania aceasta, cu ocazia Zilei Biodiversităţii, aduce în atenţia copiilor din întreaga lume subiectul protejării mediului şi importanţa care o au pădurile la scară mondială.
Campania s-a desfăşurat în toată lumea. Primii care au început plantările au fost cei din Tonga-Oceania, iar apoi s-au alăturat Asia, Africa şi Europa, urmând ca acţiunea să continue în Nordul şi Sudul Americii.

Comentarii

comentarii