Acasă Actualitate Elevii timişoreni, invitaţi să nu se arunce cu capul înainte…

Elevii timişoreni, invitaţi să nu se arunce cu capul înainte…

323
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest îşi deschide larg porţile

Universitatea de Vest din Timişoara vrea ca viitorii studenţi să nu se arunce cu capul înainte în necunoscut. Timp de trei zile, instituţia de învăţământ superior din Timişoara îşi deschide porţile pentru toţi elevii din judeţ. „Ziua Porţilor Deschise” la Universitatea de Vest are loc în perioada 10-12 martie.

Vor studenţi bine informaţi

Evenimentul dedicat celor ce vor să cunoască mediul universitar şi opţiunile pentru domeniile şi specializările de licenţă este văzut de conducerea UVT ca o incursiune în lumea ştiinţei, culturii şi tehnicii. „Ne deschidem către liceeni şi către profesorii lor. Ziua Porţilor Deschise nu înseamnă doar simpla deschidere a uşilor universităţii, ci acţiuni, discuţii şi demonstraţii, pentru ca viitorii studenţi să cunoască bine oferta noastră educaţională. UVT este pregătită să lanseze oferta educaţională adaptată la standardele cerute de condiţia studentului european”, spune Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara. Tinerii care în perioada 10-12 martie vor trece pragul instituţiei vor avea ocazia să participe la sesiuni interactive, iar dascălii care îi însoţesc pot urmări evoluţia propriilor elevi.

Zilnic, vizite, oferte, sesiuni interactive…

Standurile informative ale tuturor facultăţilor îi aşteaptă pe vizitatori cu toate datele necesare pentru a opta cu privire la calitatea de viitor student. Reprezentanţii facultăţilor vor oferi toate informaţiile necesare. Standurile informative vor fi deschise între orele 9-16. Zilnic, între orele 10-12, au loc vizite de prezentare a spaţiilor de învăţământ şi de cercetare din clădirea principală, dar şi din clădirile facultăţilor ce au sediu separat. „Tot în fiecare zi, în funcţie de domeniul de studiu al facultăţilor, elevii vor fi invitaţi să participe la sesiuni interactive, pe tematici atractive şi accesibile”, mai spune Ioan Talpoş. Suprafaţa destinată procesului de învăţământ, la Universitatea de Vest, are în prezent aproximativ 7.000 de metri pătraţi. Peste 25.000 de studenţi învaţă în cele 11 facultăţi cu 80 de specializări şi un departament de pregătire a personalului didactic. UVT are în derulare relaţii de schimb cu peste 200 de universităţi din întreaga lume. În cadrul acestor parteneriate, sute de studenţi şi cadre didactice parcurg stagii de pregătire, urmează cursuri de master, pregătesc doctoratul sau participă la programe postdoctorale în străinătate.
 

Comentarii

comentarii