Acasă Administraţie Elvețienii de la Winsedswiss vor să facă în Timiș o academie...

Elvețienii de la Winsedswiss vor să facă în Timiș o academie în domeniul HoReCa

1154
DISTRIBUIȚI

Prezent deja în România, grupul educațional elvețian Winsedswiss este interesat să deschidă în Timiș o academie a excelenței în serviciile HoReCa și un centru de practică în domeniul ospitalității, sub licența prestigioasei Ecole hôtelière de Lausanne. În România, a inițiat deja o școală specifică în Oradea și un centru de practică în Predeal, în planurile de extindere aflându-se acum Bucureștiul și Timișoara.

Vicepreședintele CJ, Alexandru Proteasa, directorul Direcției de strategii, diplomație, comunicare și cultură, Alexandru Avram, și reprezentanții instituțiilor subordonate cu atribuții în promovarea și dezvoltarea turismului au purtat discuții în această direcție cu reprezentanții grupului elvețian.

S-au abordat posibilitățile de colaborare în vederea creșterii numărului de elevi timișeni pe care școala elvețiană îi va instrui. În primul rând, vorbim despre identificarea modalităților prin care Consiliul Județean poate acoperi parțial costurile de școlarizare. În paralel, reprezentanții grupului educațional spun că se caută soluții patrimoniale cu sprijinul altor UAT-uri din Timiș, caz în care vor putea reduce costurile școlarizării cu 40%. De asemenea, dinspre Consiliul Județean a fost lansată propunerea de accesare în comun a unor fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman.

Axele de colaborare identificate se vor afla în analiză până la începutul lunii septembrie, când va avea loc o nouă întâlnire pentru materializarea acestora.

Deschiderea unei academii în domeniul ospitalității sub licența prestigioasei Ecole hôtelière de Lausanne ar fi un câștig substanțial pentru județul nostru, dar și pentru regiunea Vest, în contextul unei lipse acute a personalului calificat, cât și al creșterii cererii în domeniu ce se preconizează pentru următorii ani.

Comentarii

comentarii