Acasă Cultura Embargo Fest 2024, la Timișoara

Embargo Fest 2024, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Embargo Fest 2024 este un voiaj cultural deosebit care va avea loc, sâmbătă, 8 iunie, la Casa Tineretului din Timișoara, iar o ediție specială, așa cum este aceasta, cere artiști speciali care să adauge atmosferei de sărbătoare acea aromă unică, inconfundabilă, de eveniment ce nu trebuie ratat.

Ediția a V-a îl va aduce în fața publicului timișorean, într-un concert de excepție, pe maestrul Mihai Mărgineanu alături, desigur, de Banda sa.

Mihai Margineanu este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, un adevărat personaj devenit celebru atât pentru stilul său inconfundabil ce împletește muzica folk cu elemente de cultură urbană, cât și pentru rolul pe care îl interpretează în renumitul sitcom românesc, “𝐿𝑎𝑠 𝐹𝑖𝑒𝑟𝑏𝑖𝑛𝑡̦𝑖”.

“𝑀𝑎̆ 𝑖𝑢𝑏𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑓𝑒𝑚𝑒𝑖𝑙𝑒”, poate una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Mihai Mărgineanu, este un adevărat imn folk care, în momentul lansării, a schimbat efectiv piața muzicală și modul în care oamenii priveau către scena mainstream.

Zbogom Brus Li este una dintre cele mai inovative formații de punk-rock din Serbia și vin anul acesta la 𝑬𝒎𝒃𝒂𝒓𝒈𝒐 𝑭𝒆𝒔𝒕 pregătiți să încingă spiritele și să pună petrecerea, așa cum oricărui balcanic îi stă bine, și anume, pe jar.

Cu stilul lor ce combină elemente de muzică balcanică și punk-rock clasic, un stil pe care ei il numesc “tamburitza punk”, lucrurile ar trebui să fie cât se poate de simple din perspectiva amintită mai sus.

Trupa Hazard completează, practic, acest peisaj care ne trimite parcă în acele vremuri în care amicițiile de cursă lungă se legau la bairamul din blocul de lângă. Asta și pentru că formația abordează o sferă muzicală vastă ce pleacă de la un folk-rock cu influențe reggae, ajungând până în zona muzicii lăutărești.

Așadar, un alt concert inedit care va întregi puzzle-ul distracției de anul acesta de la Embargo Fest 2024.

Și tot aici, și tot pe 8 iunie, aveți prilejul să accesați un univers aparte alături de Ansamblul Slavjak, unul în care dansul și muzica creează alte punți peste timp și în care publicul are posibilitatea să descopere noi forme ale tradiției autentice.

Teatrul Portabil, acest promoter neobosit al artei și culturii în mișcare și păstrător de tradiții și obiceiuri, figurează în conștiința publicului prin spectacolele mioritice, show-uri urbane de improvizație folclorică, cursuri și ateliere pentru copii.

DJ Smuk, cel care va și încheia Embargo Fest 2024, vine tot din Serbia și este un adevărat arhitect de petreceri. Un ninja al platanelor care, prin metode numai de el știute, așa ca un adevărat sensei al butoanelor, va da startul unui 𝑟𝑒𝑡𝑟𝑜 𝑎𝑓𝑡𝑒𝑟 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑦 de tot dansul.

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor au intrare gratuită, la fel elevii și studenții, aceștia din urmă doar pe baza completării formularului de participare!

https://forms.gle/Ac1ny7Z38DayBVah9

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023 creative, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Eveniment susținut de Uniunea Bulgarilor din Banat, Proconstructim, Asociatia culturala Pusta, Scârț Loc Lejer, Gunter Solar. Partener Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

 

Comentarii

comentarii