Acasă Actualitate Episcopia Romano Catolică strânge săpunuri, prosoape, șampoane pentru Azilul de noapte Pater...

Episcopia Romano Catolică strânge săpunuri, prosoape, șampoane pentru Azilul de noapte Pater Jordan din Timișoara

138
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 29 februarie, va avea loc în Parohia Romano-Catolică din Caransebeș o întâlnire dedicată familiilor de limbă română. Programul va începe la ora 11.00, iar Sf. Liturghie de închidere a întâlnirii va fi celebrată la ora 16.00 de către Pr. Zsolt Szilvágyi vicar episcopal pentru activitatea pastorală, omilia fiind rostită de către pr. Mihai Titi Dumitresc, arhidiacon, paroh de Lugoj.

2. În sala de cateheză a Parohiei Romano-Catolice din Timişoara IV Iosefin sâmbătă, 29 februarie 2020 între orele 11.00-12.00 va avea loc o cateheză pentru copiii în limba română, având ca temă: „Ce înseamnă să postești?”

3. În fiecare prima joi a lunii în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin are loc o Adorație Euharistică pentru familii. Astfel joi, 5 martie 2020 adorația va începe la ora 19.30.

4. Proiectul Uniți prin fapte este un eveniment caritabil cu strângere de produse de igienă: săpunuri, prosoape, șampoane pentru Azilul de noapte Pater Jordan din Timișoara.

Donațiile vor fi strânse în perioada 18 februarie – 3 martie a.c. La acest eveniment vor participa elevii clasei a XII-a A cu piesa de teatru Cenușăreasa și Corul Laudetur al Liceului cu un concert în data de 6 martie a.c., ora 14.00.

Profesori coordonatori: Aranka Pașcalău și Valentina Cotinschi.

5. Programe pentru tineri

În perioada Postului Mare Centrul Diecezan de Tineret organizează exerciţii spirituale pentru tinerii romano-catolici.

Un astfel de program spiritual va avea loc în perioada 6-8 martie a.c. la casa „Marienheim” (str. Aurora nr. 8.) în limba română. Conform programului publicat de către Centrul Diecezan de Tineret, duminică, 8 martie 2020 tinerii din parohiile timişorene sunt invitaţi să participe la Sfânta Liturghie pentru tineret care va începe la ora 18.00 în biserica romano-catolică din Timișoara III Elisabetin.

În mănăstirea Ordinului Salvatorian din Timișoara-Elisabetin va avea loc marți, 10 martie la ora 20.00 o rugăciune Taizé.

6. În organizarea Biroului pentru Pastorația Familiilor și a Adulților din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara în data de 7 martie 2020 la Pecica va avea loc o întâlnire pentru familii.

Programul zilei se va desfășura în limba maghiară și va cuprinde prelegere și discuții în grupuri mici. Sfânta Liturghie de închidere va celebrată la ora 16.00 de către Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál episcop de Timişoara.

7. Conciliul Vatican II a restabilit diaconatul permanent, care este accesibil și bărbaților căsătoriți.

Candidații trebuie să aibă minim 25 de ani împliniți pentru cei celibi și 35 de ani împliniți pentru cei căsătoriți, un bun comportament creștin și dornici să activeze în slujirea Bisericii și a aproapelui.

Înainte să primească sacramentul diaconatului, candidații au parte de o amplă pregătire spirituală și pastorală.

În data de 7 martie 2020 la ora 11.00 Parohia Romano-Catolică din Arad-Șega va găzdui prima întâlnire a candidaților la diaconatul permanent de etnie maghiară din Dieceza de Timișoara, la care va participa Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan și reprezentanții Centrului de Formare din Máriabesnyő (Ungaria).

Comentarii

comentarii