Acas─â Actualitate Episcopul greco-catolic Virgil Bercea are COVID-19. A fost internat la spital

Episcopul greco-catolic Virgil Bercea are COVID-19. A fost internat la spital

909
DISTRIBUIȚI

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost internat, luni, ├«n spital dup─â ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Acesta a declarat c─â nu ┼čtie de unde a putut s─â ia COVID-19, pentru c─â a purtat tot timpul masc─â de protec╚Ťie ╚Öi a respectat m─âsurile de siguran╚Ť─â. ├Än urm─â cu doi ani a fost tratat dup─â o pneumonie sever─â.

Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost confirmat duminică seara cu noul coronavirus Covid-19 în urma efectuării unui test PCR, fiind internat la spital în cursul zilei de luni.

Potrivit pre┼čedintelui asocia┼úiei Caritas Eparhial, preotul Olimpiu Todorean, episcopul nu are simptome, se simte bine, dar se afl─â ├«n spital, fiind internat timp de 24 de ore, conform procedurii.

“Este asimptomatic, dar este bine. Asear─â a f─âcut testul, dar pentru c─â se simte bine, va urma o perioad─â de izolare acas─â”, a declarat pentru AGERPRES, preotul Todorean.

Episcopul a solicitat s─â fie testat deoarece a avut unele simptome.

Reprezentanţii episcopiei au făcut demersuri pentru ca episcopul Virgil Bercea să fie testat, rezultatul confirmând că este infectat cu COVID-19.

Episcopul Bercea nu ┼čtie de unde a putut s─â ia COVID-19, pentru c─â spune c─â a purtat tot timpul masc─â de protec╚Ťie ╚Öi a respectat m─âsurile de siguran╚Ť─â, at├ót la slujbele religioase, c├ót ┼či la alte ceremonii la care a fost invitat a respectat m─âsurile de siguran┼ú─â ┼či a purtat masc─â de protec┼úie.

Pe 18 octombrie, a oficiat Sf├ónta Liturghie la Catedrala Sf├óntul Nicolae, iar pe 12 octombrie, de Ziua Oradiei, acesta a participat la ┼čedin┼úa festiv─â a Consiliului Local, precum ┼či la manifest─ârile din Parcul 1 decembrie dedicate Zilei Ora┼čului, ├«ns─â a purtat tot timpul masc─â la aceste ceremonii.

Episcopul greco-catolic a suferit, ├«n urm─â cu doi ani, dup─â incendiul devastator de la Palatul episcopal, o pneumonie sever─â cu complica┼úii, pentru care a fost tratat ├«n Oradea ┼či apoi ├«n Italia. S─ân─âtatea i-a fost grav amenin┼úat─â, ├«ns─â ┼či-a reluat activitatea.

Comentarii

comentarii