Acasă Eveniment Eroare medicală: Un copil de 3 ani a murit pe masa de...

Eroare medicală: Un copil de 3 ani a murit pe masa de operaţii

DISTRIBUIȚI

spitalului judetean aradUn copil de trei ani si jumatate a murit miercuri seara, pe masa de operatie la Spitalul Judetean din Arad. Medicii i-au facut o operatie de coborare a unuia dintre testicule, insa baietelul nu s-a mai trezit din anestezia generala. Conducerea spitalului a demarat o anchetă.
Interventia chirurgicala se anunta una de rutina, deoarece circa 4% dintre baietii nascuti la termen nu au testiculele coborate in scrot, ci situate la nivelul abdomenului, si trebuie operati. Parintii baiatului au spus ca in urma cu o luna si jumatate, medicii i-au facut fara probleme prima interventie chirurgicala de acest tip, la unul dintre testicule, sub anestezie generala. Acum insa, ceva s-a intamplat, iar copilul nu s-a mai trezit din anestezie.
“Decesul a survenit in timpul procesului de trezire a pacientului si s-a datorat unui stop cardio-respirator”, a precizat directorul medical al Spitalului Judetean Arad, Adrian Wiener. Familia il acuza pe medicul anestezist, un specialist cu multi ani de experienta, ca l-ar fi supus pe copil la doua anestezii generale intr-un interval prea scurt de timp. Medicii legisti urmeaza sa stabileasca la necropsie cauza mortii.
Sursa: RTV.NET

Comentarii

comentarii