Acasă Eveniment Eroul de la 112. A salvat un bărbat din Lugoj care a...

Eroul de la 112. A salvat un bărbat din Lugoj care a căzut într-un canal

639
DISTRIBUIȚI

Un tânăr dispecer al serviciului de urgență 112 a reușit, prin apeluri telefonice succesive, să salveze de la moarte un bărbat din Lugoj, dat dispărut, care căzuse într-un canal.

Miercuri seară, o femeie a apelat, speriată, serviciul de urgență 112 ca să semnaleze dispariția soțului său, care avea probleme de natură psihică. Acesta nu îi răspundea la telefon. Vlad Stan este dispecerul care a recepționat apelul.

„În primul rând, Vlad a încercat să liniștească apelanta asigurând-o că vom face tot posibilul ca să-i găsim soțul și a rugat-o să-i dea numărul de telefon al acestuia. După aceea, a sunat victima și după mai multe apeluri insistente, bărbatul a răspuns la telefon, calm și lucid, spunându-i colegului nostru că este acasă în pat. Crezând că este vorba de un apel fals, Vlad a sunat-o pe doamnă, rugând-o să verifice prin casă dacă nu cumva soțul ei s-a întors acasă. Aceasta a confirmat încă odată că soțul ei nu este acasă și nu știe unde să-l caute”, au transmis cei de la ISU Timiș.

Dispecerul a apelat din nou victima, bărbatul a răspuns la telefon, dar de această dată era confuz și speriat. Nu știa unde se află.

„Vlad a încercat să-l liniștească. În același timp, acesta s-a concentrat pe sunetele din fundal și și-a dat seama că prin apropierea victimei a trecut un tren și lătra un câine. Contactând rapid soția victimei, Vlad a aflat că în apropierea casei lor se află o cale ferată. Acesta a îndrumat-o telefonic pe doamnă să meargă pe lângă calea ferată în direcția din care se aude un câine lătrând. Aceasta s-a deplasat în grabă în direcția indicată și și-a găsit soțul căzut într-un canal”, mai spun cei de la ISU Timiș.

Dispecerul a trimis de urgență la fața locului un echipaj SMURD care a reușit să scoată victima din canal, ulterior acordându-i îngrijirile medicale. Bărbatul a fost transportat la spital pentru investigații amănunțite.

Plutonierul Vlad Stan gestionează apelurile de pe linia de urgență 112 de mai puțin de trei ani.

Sursa: expressdebanat.ro

Comentarii

comentarii