Acasă Actualitate Este nevoie de sânge! DSP Timiș și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină...

Este nevoie de sânge! DSP Timiș și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara cheamă oamenii la centrele de donare

3116
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara fac apel la timișoreni, pentru a putea rezolva criza de sânge. „Cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize din unitățile sanitare, sunt îndemnați să meargă şi să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate”, transmite DSP Timiș.

Unul dintre zece pacienți care ajung în spitale are nevoie de sânge sau produse derivate din acesta. Un astfel de caz, în care o persoană are nevoie de o transfuzie de sânge, se înregistrează la fiecare două secunde.

„Cel mai important beneficiu pentru societate, atunci când donezi sânge, este faptul că sângele dvs poate salva TREI vieți!”, mai atrage atenția Direcția de Sănătate Publică Timiș, care prezintă și informații în legătură cu donarea de sânge, în timpul pandemiei provocate de coronavirusul SARS-CoV-2:

„La Centrul de Transfuzie Timișoara donarea de sânge se face în condiții de siguranță. www.ctstimisoara.ro

  • Cum se transmite?

Virusul Covid-19 se transmite ușor prin atingerea ochilor, nasului, gurii, cu mainile neigienizate. Primul simptom al infecției cu Covid-19 este febra.

  • Ce măsuri a luat C.R.T.S. Timișoara pentru a preveni transmiterea cu Covid-19?

Toți cei care se prezintă la sediul unității sunt termometrizați (donatori si angajati);

Se pun la dispoziție dispensere cu dezinfectant pentru mâini;

Se dezinfectează suprafețele, (banchete, pavimente,) din oră în oră, iar fotoliile de donare se dezinfectează după fiecare donator;

  • Nu sunt admiși la donare:

Cei care au febră sau alte simptome;

Cei care sunt contacți cu persoane diagnosticate cu COVID-19;

Cei care au călătorit in Europa, China, Iran.

  • Cine poate dona?

Toți cei care sunt sănătoși;

  • Sângele donat este sigur?

Virusul COVID-19 nu se transmite prin sângele recoltat. Așadar, dacă sunteți sănătoși, sângele pe care il donați este sigur!”.

Îndemnul DSP Timiș și CRTS Timișoara are ca scop reducerea riscului de punere în pericol a celor pacienților din spitale, cazuri grave, copii și adulți, care au nevoie de sânge pentru a supraviețui. Stresul acestora este cu atât mai crescut cu cât există și cel resimțit de toată lumea în legătură cu Covid-19.

Cei care doresc să se protejeze la donare trebuie doar să evite aglomerația și contactul cu alți oameni;, existând chiar posibilitatea unei programări online, folosind aplicația Donorium,www.donorium.ro.

„Avem nevoie de sânge în fiecare zi!

Donarea de sânge se efectuează în condiții de siguranță!

Sângele donat este sigur!

Avem nevoie de voi!”, mai transmit DSP și CRTS.

Comentarii

comentarii