Acasă Actualitate Este oficial! Din noaptea de vineri spre sâmbătă, Lugojul intră în carantină

Este oficial! Din noaptea de vineri spre sâmbătă, Lugojul intră în carantină

948
DISTRIBUIȚI

După cum anticipa Instituția Prefectului Județului Timiș vineri după-amiază, municipiul Lugoj intră în carantină, începând cu ora 00.00 a nopții de vineri spre sâmbătă, 20 spre 21 noiembrie. La momentul anunțului, se mai aștepta doar după semnătura lui Raed Arafat și emiterea ordinului, lucruri care s-au întâmplat în aceeași seară.

Astfel, începând de sâmbătă, în Lugoj sunt interzise deplasările nejustificate, atât ziua, cât și noaptea. Totuși, în timpul zilei sunt mai multe motive acceptate. Atât noaptea, cât și ziua, sunt permise deplasările în scop de serviciu, deplasările în scopuri medicale – noaptea, doar pentru urgență –, cele pentru îngrijirea copiilor, bătrânilor sau bolnavilor. În plus, ziua vor fi permise – dar noaptea nu – deplasările pentru donare de sânge, voluntariat, activități agricole, comercializarea produselor agroalimentare, administrarea unei proprietăți din altă localitate, participarea la slujbe religioase, către instituții publice și financiare, la service-urile auto și magazine/supermarketuri.

Vor putea ieși sau intra în localitate doar persoanele care transportă marfă, cei care locuiesc aici și lucrează în alte localități, cei care realizează activități agricole, cei care îngrijesc copii, vârstnici sau bolnavi, cei care au urgențe medicale. Se poate tranzita Lugojul și de către persoanele din alte localități, dar se interzice oprirea acestora pe raza oraș.

Persoanele care realizează orice fel de deplasări din sau spre Lugoj vor trebui, totuși, să le justifice printr-o adeverință de la angajator, în cazul deplasărilor în scop profesional, sau declarație pe propria răspundere. Acestea pot fi completate și de mână, dar aici aveți modele de declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator pentru localitățile carantinate:

Modele

În plus, se interzic slujbele religioase desfășurate cu public în interior, iar în exterior trebuie asigurată o suprafață de minimum 4 metri pătrați pe persoană. Cununiile civile se limitează la opt persoane, în interior, și 20, în exterior. La înmormântări, care vor fi permise doar în exterior, la fel, pot participa maximum 20 de persoane. De asemenea, într-o mașină, este obligatorie purtarea măștii, în cazul în care există persoane cu domicilii diferite. În rest, ca și până acum, masca de protecție este obligatorie în orice spațiu public, închis sau deschis.

Ordinul de instituire a carantinei zonale pentru municipiul Lugoj:

ODSU

Comentarii

comentarii