Acasă Actualitate Este Procter&Gamble sub dictatură?

Este Procter&Gamble sub dictatură?

582
DISTRIBUIȚI

Conducerea companiei din Timişoara nu mai stă de vorbă cu presa
Anul acesta, S.C Detergenţi S.A împlineşte 15 ani de când a fost achiziţionată de Procter& Gamble. Toată lumea se gândea că acesta va fi  un prilej de sărbătoare. Însă, în urmă cu mai bine de o săptămână, ziarul ZIUA de Vest publica un articol în care prezenta nemulţumirile mai multor angajaţi ai acestei companii. Din ziua în care a apărut articolul, în Procter&Gamble nu se mai vorbea decât despre aceste scurgeri de informaţii care au apărut în presă. Conducerea companiei din Timişoara a început propriile anchete, pentru a vedea care sunt angajaţii ce vor să aducă atingere fabricii de detergenţi din Banat. Presiunea asupra angajaţilor a ajuns la cote alarmante.

Citeşte şi: Îşi bate joc Procter&Gamble de angajaţii din Timişoara?

Monica Matei, şefa personalului din Procter&Gamble, a leşinat în timpul serviciului

Şefa personalului din Procter&Gamble a vrut cu orice preţ să afle cine sunt oamenii care s-au plâns presei de condiţiile grele de muncă din fabrica de la Timişoara. Acest lucru putea să o coste, asta pentru că, de la atâta stres, Monica Matei a leşinat la serviciu şi a fost nevoie de intervenţia ambulanţei pentru a-i acorda primul ajutor. Adrian Gaşpar a fost prima victimă colaterală din Procter&Gamble. Gaşpar, unul dintre şefii departamentelor din Procter&Gamble, şi-a pierdut scaunul de şef după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, a stat de vorbă într-un cadru organizat cu reporterul ziarului ZIUA de Vest. Culmea este că această întâlnire a fost pusă la cale de către managerul S.C Detergenţi S.A, Adina Pascu. Locul lui Adrian Gaşpar va fi luat, cel mai probabil, de către un angajat al Procter&Gamble, din străinătate. În Procter&Gamble umblă mai multe zvonuri cum că Adrian Gaşpar va fi mutat la depozitul fabricii.

Matei şi-a angajat aproape toată familia în Procter& Gamble

Şefa personalului din Procter& Gamble se simte singură dacă familia nu îi este în preajmă în fiecare zi. Aşa se face că aproape toate rudele ei lucrează în fabrica de la Timişoara. În momentul de faţă, sunt angajaţi cu acte în regulă în Procter& Gamble  soţul domnei Matei, fratele acestuia, împreună cu soţia. Pe statul de plată de la fabrica din Timişoara mai figurează două rude ale Monicăi Matei, este vorba despre fratele acesteia şi o verişoară. La un simplu calcul, în Procter& Gamble lucrează şase oameni din aceeaşi familie. În momentul publicării primului articol, conducerea S.C Detergenţi S.A a dat dovadă de transparenţă totală faţă de presă. Culmea este că peste noapte aceştia s-au razgândit şi nu mai vor să discute cu nimeni din presă. Aşa se face că am fost pasaţi către mai-marii companiei din Bucureşti, care însă nu au dorit să ne răspundă la nici o întrebare.

Cumetriile – acceptate la Procter& Gamble

Contactată telefonic, Ramona Brad, director relaţii externe  Procter&Gamble România, a recunoscut faptul că Monica Matei are mai multe neamuri care lucrează în compania din Timişoara. Însă aceasta nu are nicio legătură cu angajarea lor. Ramona Brad a mai spus că este adevărat faptul că Monica Matei a leşinat în timpul serviciului, însă nu este nimic grav şi aceasta şi-a revenit, iar acum îşi poate desfăşura din nou activitatea. Doamnei Ramona Brad i-am adresat în scris 5 întrebări, una dintre ele se referea şi la situaţia lui Adrian Gaşpar, care a fost schimbat după ce a stat de vorbă cu presa. Iată răspunsul celor de la  Procter&Gamble: "Toate  situaţiile semnalate care sunt legate de angajaţi P&G (structura organizaţională şi planurile organizaţionale) sunt aspecte care ţin de politica internă a companiei şi care sunt investigate corespunzator. În fiecare din cazurile semnalate se vor lua măsuri în conformitate cu politicile interne ale companiei şi cu respectarea completă a legislaţiei în vigoare privind siguranţa şi protecţia muncii" Culmea este că una dintre întrebările adresate de noi şi poate cea mai importantă este despre un incident care s-a întâmplat în S.C Detergenţi S.A, în urmă cu mult timp. Mai multe detalii despre acest subiect puteţi afla în ediţiile ale ziarului ZIUA de Vest.

Comentarii

comentarii