Acasă Actualitate „Este teatrul politică și politica teatru?”. Dialog între primarul Dominic Fritz și...

„Este teatrul politică și politica teatru?”. Dialog între primarul Dominic Fritz și actrița Oana Pellea

DISTRIBUIȚI

CivicTM organizează duminică, 12 februarie, de la ora 17.30, la Cinema Victoria, a doua ediție a proiectului „Dialoguri timișorene”. Astfel, se vor întâlni „față în față”, pentru a discuta despre politică și teatru, primarul Dominic Fritz și actrița și, „militanta civică” – după cum o descriu organizatorii –,Oana Pellea. Discuțiile vor porni de la întrebarea „Este teatrul politică și politica teatru?”, care este de altfel și tema dezbaterii. 

„Despre politician se spune că este un «actor politic», politica este percepută ca o scenă. Iar natura teatrului a fost mereu și una politică, nu doar de divertisment, care a criticat sau ridiculizat puterea dar a fost și un mijloc propagandistic. Unde se întâlnesc și unde se despart politica și teatrul? Pot amândouă să fie un instrument al adevărului? «Dialoguri timișorene”» își propune să dezbată idei și fenomene care depășesc granițele orașului, dar au impact asupra lui, cu invitați de anvergură națională. Este un proiect al asociației CivicTM, iar prima ediție a găzduit un dialog cu politologul Cristian Pîrvulescu, cu tema: «Viitorul Europei va fi liberal, sau nu va fi deloc?»”, precizează cei de la CivicTM, într-un comunicat de presă.

Accesul este gratuit, iar cei care doresc să participe trebuie se înscrie pe site-ul Cinema Victoria la secțiunea Evenimente > „Dialoguri Timișorene – Este teatrul politică și politica teatru”, numărul de locuri fiind limitat.

Comentarii

comentarii