Acasă Cultura Eu și linia – ateliere de imaginație și mișcare pentru 8-100 de...

Eu și linia – ateliere de imaginație și mișcare pentru 8-100 de ani

DISTRIBUIȚI
Atelier Eu si Linia cu Madalina Dan Timisoara, Sambata 22 Octombrie 2022, ©Cornel Putan

Institutul Prezentului organizează în perioada 30 mai – 2 iunie 2023 la Palatul Ștefania din Timișoara atelierul-joc „Eu și linia”, care pornește de la forme de bază (punctul și linia) și le transformă în spaţii și mișcări.

Peste 100 de elevi cu vârste cuprinse între 9-10 ani de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Școala Gimnazială nr. 30, Liceul Teoretic Babel și Colegiul Național Bănățean participă la sesiunile deschise școlilor în zilele de 30 și 31 mai. Pentru publicul larg interesat cu vârste între 8 și 100 de ani, participarea se face doar pe bază de înscriere la sesiunile din 1–2 iunie la https://forms.gle/XffHzzbnzvdF38ex9. Atelierul este susținut de artistele Mădălina Dan (coregraf) și Maria Mandea (artist vizual). O sesiune are durata de aproximativ 70 de minute.

Cu ajutorul unor elemente și instrumente simple, prin amplasarea într-un spaţiu dat și cu o serie de instrucţiuni de folosire, terenul de joc „Eu și linia” este activat de participanţii la atelier, care devin pe rând jucători și observatori, experimentând moduri în care mișcarea poate genera sens atât în acţiune, cât și în reprezentare vizuală.

Mădălina Dan este coregrafă, una din figurile artistice cele mai importante actuale ale scenei de dans contemporan din România. Este absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București și a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică din București – secţia coregrafie.

Maria Mandea este artistă și designer, iar mediul său de lucru este reprezentat de jocurile interactive. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism București, departamentul de Design de produs.

Programul educaţional și de mediere „Te afli aici”, care include atelierele „Eu și linia”, parte a proiectului „Uncensored Act” organizat de Institutul Prezentului,  cuprinde ateliere și prezentări dedicate atât copiilor, tinerilor, cât și adulţilor, inspirate de practica și lucrările artiștilor, indiferent modul de expunere al acestora, fie el performativ, vizual sau în cărţi dedicate.

Urmărește pe rețelele de socializare Institutului Prezentului – Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu alte evenimente care discută rolul artei în societate.

Proiectul care face parte din Programul cultural național „Timișoara — Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Comentarii

comentarii