Acasă Eveniment Eugen Tacotă a luat doi ani de pușcărie pentru că a dat...

Eugen Tacotă a luat doi ani de pușcărie pentru că a dat șpagă

448
DISTRIBUIȚI

Studentul de la Hyperion a primit sentința din partea Tribunalului Dolj şi o poate ataca cu apel la Curtea de Apel Craiova în termen de 10 zile
Dosarul studentului arestat la propunerea procurorilor DNA în cazul șpăgii date pentru examenul de licență de la Secția Caransebeș a Universității Hyperion din București a fost disjuns de dosarul profesorilor șpăgari Nicoleta Gumă și Eugen Stancu, magistrații decizând și pedeapsa pentru acesta atât pentru dare, cât și pentru luare de mită.

„Potrivit sentinţei, Tribunalul Dolj condamnă pe Tacotă Eugen la doi ani de închisoare şi 1 an interzicerea unor drepturi potrivit art 64 literele a şi b şi la 4 luni de închisoare pentru dare de mită. Tribunalul decide contopirea pedepselor şi executarea a 2 ani închisoare şi interzicerea unor drepturi pentru 1 an şi impune plata a 10.500 lei cheltuieli de judecată. Sentinţa este publicată pe 14 ianuarie, cu drept de apel în 10 zile”, ne-a declarat Daniel Stancu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj.

Cât îi priveşte pe Gheorghe Stancu şi Nicoleta Gumă, aceştia au cerut Tribunalului Dolj eliberarea sub control judiciar, cerere respinsă de magistraţi. „Astăzi se judecă la Curtea de Apel Craiova recursul la decizia Tribunalului Dolj, pentru că eu cred că Nicoleta Gumă îndeplineşte condiţiile eliberării sub control judiciar, ceea ce Tribunalul Dolj nu a înţeles. Deocamdată cei doi sunt tot în stare de arest, dar sper să fie eliberaţi cât mai repede”, spune avocatul Cosmin Bolosin.

Comentarii

comentarii